Pilot letala Janez Jarm, sicer tudi organizator Maratona Alpe, je namreč izkoristil priložnost in kot velik privrženec kolesarstva odstrl delček svojega dela šampionoma. Pred časom mu je bilo kar malo hudo, ko je ob pristanku med potniki ob odhodu med njimi opazil tudi Gorazda Štanglja. Zato se je z našimi informacijami o dnevu odhoda posebej potrudil, da bo peljal kolesarje v Koebenhavn. "V nedeljo nas bo peljal tudi nazaj domov. Janez je dejal, da bomo leteli tako, kot bomo mi vozili. Hitro ali počasi. Tedaj me je le prešinilo, da odstopiti torej ne smem," se je ob izkušnji s poletom na prvenstvo šalil Gorazd Štangelj.

Že ob prihodu na prizorišče se je videlo, da je bila tudi takšna izkušnja dobrodošla, da je veter odpihnil napetost in stres. Mimogrede, prav stres je bila glavna tema včerajšnjega obveznega seminarja UCI za mladince in mladinko Urško Kalan, ki jo danes čaka krst še na cestni dirki. Profesor z največ izkušnjami Štangelj je že kmalu po pristanku pristopil v svoj kolesarski koridor. To je njegov posel.

"Padci in veter bosta zagotovo dejavnika, ki bosta odločala. Veter je cestne ograje ob koncu treninga že podiral. Škoda, ker ograje postavljajo na cesto in ne na pločnik ali kolesarsko stezo. Cesta bo ozka. Torej vse ne bo zanemarljivo. Najbolje bomo lahko predvideli razplet po dirki mlajših članov. Na vseh zadnjih prvenstvih je bil to vzorec tudi za nas. V petek popoldne bomo videli več," je finese iskal Stangeli, pilot reprezentance za cestni prelet čez Geels Bakke, pred svojim že trinajstim nastopom na svetovnem prvenstvu.