Kot pravi Jakič, bodo z deli v dvorani zaključili danes ali v četrtek, potem pa bodo potrebovali še štiri ali pet dni za čiščenje. Prva glasbena prireditev v dvorani po prenovi bo po njegovih besedah 15. oktobra.

Jakič je ob tem pojasnil, da so objekt za čas ureditve akustike predali nazaj izvajalcu, podjetju Grep, ki je objekt zgradilo v javno-zasebnem partnerstvu. Na vprašanje, kdaj jim ga bodo vrnili, pa odgovarja, da je to odvisno od Grepa.

Kot pravi Jakič, dejansko pri urejanju akustike ne gre za prenovo, saj je bila ta že vključena v projekt izgradnje objekta. A se to zaradi spremembe projekta zaradi izdelave strehe ni izšlo, del namreč niso uspeli izvesti do otvoritve objekta, pojasnjuje Jakič. "Glede na to, da smo potem ugotovili, da je to velika pomanjkljivost, smo pa seveda zahtevali, da se to naredi tako, kot je bilo prvotno v projektu mišljeno," je dejal.

Grep mora po Jakičevih besedah po testiranju akustike ob predaji dvorane z rezultati seznaniti tudi upravljavca in lastnika dvorane - zavod Šport Ljubljana in Mestno občino Ljubljana.

Pri ureditvi akustike po Jakičevih besedah na strop dvorane na osnovi celuloze nanašajo peno, ki bo absorbirala zvok, zaradi česar se bo dolžina odmeva v prazni dvorani s sedanjih 9,5 sekunde zmanjšala na 2,5 sekunde. To pa je že blizu vrednosti, ki jih beležijo v izključno za glasbene prireditve narejenih dvoranah, pojasnjuje Jakič. Ob tem dodaja, da gre v Stožicah prvenstveno za športno dvorano, z ureditvijo akustike pa jim tudi ob glasbenih prireditvah ne bo treba postavljati začasnih akustičnih ovir oziroma zaves, ki so jih postavljali doslej.

Po Jakičevih besedah gre sicer za zelo velik poseg v dvorani, a stroškov del ne pozna, saj. kot pravi, oni ne sodelujejo z nobenim podizvajalcem. "Nas to nič ne stane, ker je bilo to v sklopu projekta," je poudaril. STA pojasnil Grepa, kolikšni bodo stroški dodatnih del v dvorani in kdo bo prispeval sredstva, do zdaj ni prejela.

V letu dni po odprtju največjega športnega objekta v Sloveniji so v Centru Stožice sicer našteli že prek 700.000 obiskovalcev. Z obiskom sta zadovoljna tako upravljavec kot lastnik. Center, ki je stal 119,9 milijona evrov, v prvem letu posluje pozitivno, Stožice pa bodo končno podobo pokazale marca, ko naj bi bil dokončan tudi trgovski del.