Med Ljubljančani je seveda najbolj priljubljeno kolo, ki je, tudi s pomočjo občinskih projektov, kakršen je na primer izjemno uspešen Bicike(lj), našlo svoje mesto na ljubljanskih ulicah. Koles je v Ljubljani malo morje, med kolesarji pa velja pravilo, da je dobro vsako kolo, ki te pripelje od točke do točke, tudi če je malce starejše in obrabljeno. Važno je, da dela!

Če imate tudi sami takšno kolo, je seveda najpomembneje, da ga redno čistite in servisirate, saj bo le tako zdržalo še naslednjih 20 let. Zagotovo pa se boste strinjali, da prav nič ne škodi, če je lepo tudi na pogled. Pri tem vam lahko pomagajo slikarka Katarina Vidmar in grafitarji iz ekipe Zek crew.

Jutri se ustavite na Bregu

Jutri, 22. septebmbra, bodo namreč na Bregu mimoidočim kolesarjem njihova kolesa spremenili v čisto novo, pisano, pikčasto ali črtasto podobo. Vsi kolesarji, ki si želite svoja stara kolesa spremeniti v barvite, urbane in umetniško predelane eko konjičke, ste vabljeni na Breg 14, pred Hišo Evropske unije, med 10. in 13. uro ter med 15. in 18. uro. Akcija "Pobarvaj svoje kolo" je za kolesarje povsem brezplačna!