Kranjčan, ki v sedanji generaciji slovi kot izreden potencial, poleg tega je prvo leto med mladinci, je za svetovnim prvakom Dancem Madsom Wurtzem Schmidtom zaostal za 2:18 minute. Skupaj z Ljubljančanom Doronom Hekičem (41. mesto) sta še enkrat ugotovila pomanjkljivosti, ki tarejo vse sedanje generacije. V danski prestolnici, v kateri se je po odločitvi UCI mladinska kategorija znova vrnila k elitni druščini, da se upi znova vidijo tudi na televiziji kot le pri nogometu, pa sta to v ponedeljek spoznala tudi mlajša člana Klemen Štimulak in Jan Polanc.

Upi ne sledijo dosežkom Brajkoviča, Zrimška, Korena, Jarca, Gazvode. "V moči zaostajamo že od mlajših kategorij. To prvino treniramo premalo," opozarja mladinski selektor Andrej Cimprič. "Tu se opazijo tehnične prvine, pospeševanje, moč, veliko tega so najboljši prinesli z dirkališča. Pol ure je treba peljati na polno. Material za boljšo aerodinamiko 'raket', kot jih imajo najboljši, bomo kupovali šele pozneje," je opozarjal Cimprič, ki je pred sezono z glasovanjem kot trener dobil prednost pred Urošem Murnom.

In še nekaj so ugotovili prav vsi. Spredaj so večinoma sami orjaki, naši pa so suhi kot pajki. "Prav zanimivo bo videti, kako visoko bo zmogel Jani Brajkovič. On je fenomen. Zares pravi pajek na kolesu," se je primerjava pred današnjo vožnjo na čas ponudila primorskemu strokovnjaku.