Medtem ko je mladinko Urško Kalan v ponedeljek pošteno zdelala trema, sta se članici v vožnji na čas Tjaša Rutar in Alenka Novak bolj rutinirano znašli, čeprav sta v ta svet prišli kot obetavni rekreativki. In če Novakova (43. mesto) le ni imela velikih pričakovanj, je bilo za Rutarjevo, dvakratno prvakinjo, specialistko, to iskanje priložnosti. Ob kopici malih težav je na koncu s 34. mestom, 3 minute in 20 sekund za svetovno prvakinjo Nemko Judith Arndt, za eno samo sekundo zaostala za svojim glavnim ciljem.

Rutarjeva je začela še v suhem. Ob rosenju, zaradi katerega Danci ne odpirajo dežnikov, je drugi krog že odpeljala na mokri cesti, ki je potem krojil tudi vrstni red pri vrhu. Med vožnjo je izgubila tudi kontaktno lečo, zaradi česar je bila na cesti malce bolj previdna. In še radijska zveza s spremljevalnim avtomobilom ji je odpovedala. Zato je bil Gorazd Penko edini, ki je vklopil zvočnik, da je njegov glas vzpodbude in navodil edini rezal navijaški nemir skozi dansko prestolnico, in ji delil nasvete v turbolentnem vetru.

"Nekaj treme sem vendarle imela, saj jo imam tudi na vsaki vaški dirki, kaj šele na svetovnem prvenstvu. Po nastopu sploh nisem imela pravega občutka. Morda sem že kakšen kronometer odpeljala bolje. Največ sem se ukvarjala z vetrom, ki se je vrtinčil med stavbami in široko cesto," je bila Rutarjeva dolgo v negotovosti, dokler ni videla končnih rezultatov.