"Zadnje tri obračune je bil Navarro enostavno nezaustavljiv. Ne vem, ali sem ga kdaj videl igrati bolje. Ponosen sem, da sva že šestnajst let najboljša prijatelja. Zasluženo je prejel nagrado za najkoristnejšega igralca turnirja," je po tekmi hvale na račun reprezentančnega kolega stresal Pau Gasol in dodal: "Morda nima najbolj atletskega telesa, a redko kdo se lahko pohvali s takšnim talentom in željo po zmagi." Bolje od Navarra je na zadnjih treh tekmah evropskega prvenstva do zdaj v zgodovini odigral le legendarni Grk Nikos Galis, ki je leta 1987 v četrtfinalu, polfinalu in finalu pred domačimi navijači v povprečju prispeval 33,7 točke.

"Juan Carlos je leto dni preživel v ligi NBA pri Memphis Grizzlies in bi z lahkoto tam tudi ostal. A želel se je vrniti v domači klub. To je odlično za evropsko košarko. Navarru so košarkarski bogovi podelili neverjeten karakter. Počaščen sem, da imam možnost delati z odličnim košarkarjem in človekom," se je pohvalam pridružil selektor Sergio Scariolo. A igre La Bombe, kot je vzdevek Navarra, niso presenetile praktično nikogar, saj vsi že dobro vedo, česa je igralec sposoben. To je po polfinalni tekmi potrdil tudi Makedonec Vlado Ilievski, ki je dejal, da proti takemu Navarru ne moreš storiti veliko, a da njegove igre niti približno niso slučajne.

Navarro, ki španski dres s ponosom nosi vsako poletje že več kot desetletje, je kljub laskavemu nazivu ostal skromen, saj uspeha ni želel pripisati le svoji dobri igri: "Vedeli smo, kaj nas čaka v finalu. Francija je izredno moštvo, a naša prednost je bila, da smo takšne tekme že igrali. Res je, da so bile moje predstave na zadnjih treh dvobojih impresivne, a važno je le to, da smo osvojili zlato kolajno. Vse drugo je nepomembno. Zmago posvečam našim navijačem ter moji družini in otrokom, ki me zadnja dva meseca niso ravno pogosto videvali."