V Litvi ste drugič zapored dvignili pokal za najboljše moštvo stare celine.

Po porazu v četrtfinalu na zadnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji so vsi čakali na težke besede in skrhane odnose v moštvu. Toda v celem letu po prvenstvu nihče ni izrekel niti ene zle besede ali podvomil o soigralcu. Ko smo se letos zbrali na pripravah, sem na obrazih košarkarjev videl tisto, kar sem si želel - odločnost in željo po uspehu. Spoznal sem, da vsi verjamemo v naše delo. Tako lahko brez kančka dvoma povem, da so bili temelji za naslov evropskega prvaka v Litvi položeni v Carigradu.

Kaj vam pomeni naslov prvaka?

Vedeli smo, da se lahko z zmago vpišemo v zgodovino. Malo reprezentancam je do zdaj uspelo osvojiti dve zaporedni evropski prvenstvi. Na Poljskem je bilo posebno, saj je Španija takrat osvojila prvo zlato odličje na članskem prvenstvu stare celine, tokrat pa smo pisali zgodovino. Izredno sem ponosen na igralce in celotno strokovno vodstvo.

Kako se boste v Londonu postavili po robu reprezentanci ZDA?

Trenutno so vtisi po zmagi nad Francijo tako močni, da ne razmišljam o tem, kako bomo ustavili Dwyana Wada ali LeBrona Jamesa. A prišel bo čas tudi za to. Vprašajte me čez nekaj mesecev, takrat vam bom lažje odgovoril.