Stoner, ki je na VN San Marina končal "šele" na tretjem mestu, je današnjo dirko odpeljal suvereno. Vodil je praktično vso dirko, si hitro privozil tudi zanesljivo prednost, na koncu je Pedroso ugnal za več kot osem, druge pa za več kot 14 sekund.

"Spet smo v najboljši formi. Dobro sem se počutil ves konec tedna. Motocikel je bil izjemen, edino težavo mi je povzročal veter, ki je zelo spreminjal smer in moč. To je bil izziv, ki pa sem mu bil kos," je po dirki povedal Stoner, ki je slavil že skupno 31. zmago, s čimer je peti na večni lestvici.

Njegov najbližji zasledovalec v skupni razvrstitvi je Lorenzo, ki pa zaostaja že 44 točk, do konca pa so le še štiri dirke (zmaga prinese 25 točk). "Danes je bilo nemogoče zmagati. Casey je bil preprosto prehiter," je priznal Lorenzo, ki sta mu na četrtem in petem mestu na dirki sledila Italijan Marco Simoncelli in Američan Ben Spies. Italijan Andrea Dovizioso, ki je tretji v skupnem seštevku, je dirko s padcem končal že v uvodnem krogu.

V nižjih kategorijah slavila Španca Marquez in Tirol

V kategoriji moto2 je bil najboljši Španec Marc Marquez (Suter), njegov rojak Nicolas Terol (Aprilia) pa je bil prvi v kategoriji do 125 ccm; ta dva razreda sta opravila 13. dirki za SP.

Marquez, branilec naslova svetovnega prvaka, je drugič zapored zmagal v razredu moto2, na drugem in tretjem mestu pa sta bila Italijana Andrea Iannone (Suter) in Simone Corsi (FTR). V izenačenem obračunu so se najboljši štirje tekmovalci ves čas menjali v vodstvu. Margueza in Alexa de Angelisa iz San Marina (Honda) so na koncu ločile dobre tri sekunde. Nemec Stefan Bradl (Honda), tokrat osmi, je ostal v skupnem vodstvu (221 točk), Marquez pa se mu je na drugem mestu zelo približal (215) in zaostaja le še za šest točk.

V najšibkejšem razredu je Terol slavil z več kot šestimi sekundami naskoka pred tekmeci. Drugi je bil Francoz Johann Zarco (Derbi), tretji pa Španec Maverick Vinales (Aprilia). Terol je s tretjo zaporedno zmago in osmo letos povečal skupno vodstvo v SP pred Zarcom na 36 točk.