"Mi smo se s selektorjem pogovarjali in dogovorili že pred evropskim prvenstvom. Vsi smo bili prepričani, da se bomo na prvenstvu uvrstili v drugi krog, zato rezultatskih imperativov na Dunaju ni imel. Na zvezi smo z njim zelo zadovoljni, vidi se, da je reprezentanca z njim storila korak naprej, po pogovorih z igralci se vidi, da so z njim zadovoljni. Zato smo veseli, da tudi on meni, da ekipa še ni dosegla vrha, da je treba nadaljevati delo, da se še vedno vidi pri nas. Pogodbe še nismo podpisali, toda dosegli smo dogovor, ki se jih je selektor do zdaj vedno stoodstotno držal. Prepričani smo, da bo tako tudi zdaj," je po prihodu reprezentance z Dunaja dejal direktor Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Mitja Koželj.

Že nekaj časa tudi alfa in omega mariborske ženske odbojke je izrazil zadovoljstvo nad obrazom, ki ga je na evropskem prvenstvu pokazala reprezentanca na čelu s strategom. Čeprav je po tihem razmišljal celo o polfinalu, za katerega po njegovem mnenju moštvo ima potencial, na koncu po izpadu v repasažu za uvrstitev v četrtfinale ni bil razočaran: "Dokler bomo delali korake naprej, čeprav male, bomo zadovoljni. Skrbelo nas bo, če bomo začeli padati. Zavedamo se, da čez noč ne more nihče ničesar narediti. Reprezentanci smo prvič zagotovili normalne priprave, ki jih imajo druge reprezentance že desetletja. Na prvenstvu smo bili najmanjša reprezentanca, tu mislim na izkušnje in na proračun. Prvič smo nastopali na tako močnih mednarodnih pripravljalnih turnirjih, prvič smo bili štiri mesece skupaj. Zato bo naloga zveze, da reprezentanci v prihodnje zagotovi vsaj take pogoje za delo, kot jih je imela letos, če ne celo boljše - take, kot jih imajo druge ekipe. Smo na pravi poti, na evropskem prvenstvu pa smo vsi videli, kaj nam še manjka, med drugim je ekipi na tekmi proti Finski manjkal nekdo, ki bi prevzel odgovornost nase."

Po besedah Koželja, ki je zelo zadovoljen, da bo reprezentanca po štirih mesecih treningov, potovanj, prijateljskih in uradnih tekmah klubom vrnila zdrave igralce, je končni cilj te slovenske generacije uvrstitev na večje tekmovanje kot je evropsko prvenstvo: "Radi bi prišli na svetovno prvenstvo, v svetovno ligo in na olimpijske igre. Letošnje tekme so pokazale, da to ni nerealno."