"Verjetno je bila kriva tudi dolga vožnja. Ko sem začutil bolečine, nisem želel tvegati poškodbe, ki bi lahko bila ob koncu sezone precej neprijetna v pripravah na olimpijsko sezono. Kljub temu bom jutri sklenil sezono na mitingu v Varšavi," je iz Dubnice sporočil Primož Kozmus. Zagrebško rano, kjer je bil tretji in mu je vzel skalp tudi Brežičan, si je na Slovaškem zacelil Madžar Krisztian Pars (79,95 metra).

Dosežki skoka v višino so bili precej slabši, najboljši slovenski skakalec Rožle Prezelj pa je preskočil 215 centimetrov. Višino je preskočil v prvem poskusu, na 220 centimetrih pa je bil trikrat neuspešen. "Nisem razočaran, čeprav sem skakal slabše. Bolj so se mi misli usmerile na vso sezono, za katero ocenjujem, da je bila dobra. Razmere so bile težke, kar se vidi tudi pri dosežkih drugih tekmecev," je sporočil Kranjčan. Zmagal je Bahamčan Barry (227 centimetrov), ki je ugnal tudi svetovnega prvaka Američana Williamsa.

Gregor Kokalovič je na 100 metrov za las ostal brez finala. Dosegel je sedmi čas kvalifikacij (10,70), ker ima stadion v Dubnici le šest stez, pa se ni uvrstil med najboljše. V ženskem sprintu je nastopila Merlene Ottey, ki je bila s časom 11,92 deveta.