Vaš podpis pogodbe z Astano je včeraj zelo odmeval tudi v drugih kolesarskih deželah.

Vesel sem, da se je to tako dobro razpletlo. Letos sem glede iskanja sredine za nadaljevanje šel skozi zelo težko obdobje, zato sem sklenjen dogovor zares težko čakal. Z ekipo Vacansoleil sem bil pred Tourom že dogovorjen, a tega niso spoštovali. Razumljivo, da sem bil hudo razočaran. Mogoče je tudi zaradi takih stvari bolje, da sem menjal ekipo. Astana je zame korak naprej, je boljša ekipa kot Vacansoleil.

V ekipi Astana 2012 so očitno zelo iskali sprinterja vašega kova?

Bili so zares zelo zainteresirani. Za zdaj se mi zdi, da je to res super odločitev tudi zame. Vendar moram biti pri tem previden, saj ne moremo vedeti, kaj se še lahko zgodi (govori se o združitvi ekip Astana in Saxo Bank, op. a.). Zdaj vse kaže, da bo priložnosti dovolj. Pred tem sem bil že blizu dogovora z ekipo RadioShack, a je potem vse zastalo. Očitno zaradi dogovorov o združitvi z Leopardom. Zdaj je tam vse prepolno. Lahko bi še enkrat obvisel ali pa bi bil ob taki bazi, kot je zdaj tam, obsojen na nastope na dirkah izven Toura, Gira ali Vuelte.

Pred svetovnim prvenstvom vozite še eno dirko v Belgiji. Kako ste zadovoljni s pripravljenostjo po VN Valonije?

Zelo. Startal sem s kančkom bojazni, a sem bil med dirko zelo močan. Zaradi tri kilometre dolgega zaključka v klanec sem vedel, da možnosti nimam, zato sem pomagal kolegom. Leukemans je bil tretji. Lahko bi se vseeno boril za deseterico, a to nikomur ne bi nič pomenilo. Nisem dirkal kot večina mojih kolegov celo sezono, da vsak dirka zase. To ni v moji mentaliteti. In ker sem imel pogodbo že v žepu, sem bil še lažje profesionalec. No, nima smisla razlagati.

Kaj pričakujete na svetovnem prvenstvu?

Od francoskega Touru imam v glavi le svetovno prvenstvo. Glede priprav sem naredil vse, kot je treba. Sem zadovoljen in zelo motiviran. V taki zasedbi in s takimi uspehi, kot sva jih dosegla z Gregom Boletom, bomo šli na Dansko z visokimi ambicijami. Prepričan sem, da bo za Slovenijo to uspešno prvenstvo.