Rusija se je z uspehom v četrtfinalu maščevala Bolgariji za zadnji nastop na prvenstvu pred dvema letoma. Takrat so Bolgari osvojili bron, Rusi pa ostali brez medalje po porazu z 0:3. Tudi tokrat je bil začetek podoben, v Karlovyh Varyh je Bolgarija dobila prvi niz s 25:22. Nato pa so se Rusi prebudili in dobili naslednje tri nize na 19, 18 in 19 ter si tako zagotovili polfinale. Njihov tekmec bo Srbija.

V zadnjem četrtfinalnem dvoboju na Dunaju pa so brez boja za medalje ostali Francozi, srebrni z zadnjega EP v Izmirju. Premagali so jih Srbi, boj pa je bil enakovreden in tesen. Prvi niz so z 32:30 dobili Srbi, podaljšan je bil tudi četrti, ki se je prav tako končal s srbsko zmago s 26:24. Drugega je Srbija dobila na 20, kar je bila največja razlika v točkah, tretjega pa tesno na 23 Francozi.

Že popoldne sta si polfinalna nastopa zagotovili Italija in Poljska. Najlažje delo je imela Slednja, ki je po dobri uri in četrt s 3:0 (23, 17, 19) premagala Slovaško, nekaj več dela pa so imeli Italijani, na Dunaju so premagali Finsko s 3:1 (18, 20, -29, 21).

Obe polfinalni tekmi bosta na sporedu na Dunaju v soboto popoldne, kjer se bo prvenstvo stare celine tudi končalo s tekmama za 3. mesto in finalom v nedeljo.