Na 100 m je Novomeščan Gregor Kokalovič dosegel sedmi izid kvalifikacij (11,70), Merlene Ottey iz ljubljanskega kluba Mass pa devetega (11,92).

Kozmus je imel le dva veljavna meta, 71,76 v prvem in 70,12 m v drugem poskusu. Po neveljavnem tretjem metu je predčasno končal nastop. "Vzdušje na tekmi je bilo zelo dobro, saj je bilo veliko gledalcev. Tudi pogoji za dobre dosežke so bili izvrstni, krog za izmet je bil namreč zelo 'hiter'. Samo sam nisem bil 'pravi'. Začutil sem bolečine v hrbtu in potem sem prenehal metati. Nisem želel tvegati ob koncu sezone. Mislim, da je bila za moje težave kriva tudi dolga vožnja v avtomobilu in sem imel krče v hrbtu. Kljub temu bom nastopil še na zadnji tekmi v sezoni, 20. septembra v Varšavi," je povedal Kozmus.

Dva dni pred tem je v Zagrebu na mitingu svetovnega izziva Iaaf prvič v tej sezoni, v kateri je bil na svetovnem prvenstvu bronast, presegel 80 m ter zasedel drugo mesto. V Dubnici je zmagal Madžar Krisztian Pars (79,95 m), svetovni podprvak.

Na 100 m je v finalu tekmovalo le šest atletov, ker ima stadion v Dubnici le šest stez. Tako je Kokalovič za mesto zgrešil finalni nastop. "Take tekme so mi všeč, ker tekmujem z najboljšimi na svetu. Pozna se mi dolga sezona in noge niso več 'sveže'. Verjetno bom imel še eno priložnost za dokazovanje prihodnji teden v Varšavi," je dejal Kokalovič.

V kvalifikacijah je v prvi skupini zasedel četrto mesto (10,70), Otteyjeva pa je bila v teku B na tej razdalji tretja (11,92) in skupno deveta. Med atleti je na 100 m zmagal Richard Thompson Richard iz Trinidada in Tobaga (10,05) pred nekdanjim svetovnim prvakom Kimom Collinsom iz Svetega Krištofa in Nevisa (10,07), med atletinjami pa je bila najhitrejša Jamajčanka Schillonie Calvert (11,17).

"Ob koncu sezone nisem več v taki formi, kot sem bil še kakšen teden dni pred tem. V Dubnici je slabo skakališče, zaletišče je trdo, blazine pa slabe. Zato nihče ni posebej dobro skakal. S tem nastopom sem končal sezono," je dejal Prezelj. Slovenski rekorder je v prvih poskusih preskočil 2,10 in 2,15 m, letvico na višini 2,20 m pa je trikrat podrl. Zmagal je Trevor Barry iz Bahamov (2,27 m).