Petega oktobra bo javna predstavitev celotne ekipe v dvorani Tivoli, novem domovanju moštva, 8. oktobra pa bo prva uradna tekma proti Salonitu v državnem prvenstvu.

"Malo pozneje kot lani, 22. avgusta, smo začeli s pripravami na novo sezono, vendar z istim ciljem. Želimo osvojiti eno od prvih dveh mest v skupinskem delu lige prvakov. Za razliko od lani je veliko članov ekipe v državnih reprezentancah na EP, zato smo sprva vadili le s četverico, Alanom Komelom, Janom Klobučarjem, Alešem Fabjanom in Matejem Vidičem, teden dni pozneje pa sta se jim pridružila Gregor Ropret in Klemen Čebulj. Vsi so zelo dobro in vestno trenirali, tudi novinci, saj sta stara člana le Fabjan in Vidič. Včeraj smo imeli tudi uspešen skupni trening s Kamnikom. Veseli me, da Slovenja na EP igra zelo dobro, tudi četverica članov naše ekipe," je na novinarski konferenci pojasnil Dragan Kobiljski, pomočnik trenerja Igorja Kolakovića, ki je na EP selektor Srbije.

Aleš Jerala, podpredsednik ACH Volleyja, je dejal da so že vajeni usklajevanja klubskih in reprezentančnih obveznosti: "Letos pa je EP razmeroma pozno, liga prvakov pa se bo pričela prej, ker bodo novembra olimpijske kvalifikacije. Ker bo v njih nastopila tudi Slovenija, bo zato urnik še bolj natrpan. Ne glede na vse pa želimo, da bomo 20. oktobra v Francijo na prvo tekmo lige prvakov z ekipo Tours VB odpotovali dobro pripravljeni in uigrani."

Odbojkarje ACH po EP čaka turnir v Pliberku na avstrijskem Koroškem, kjer bodo ob odprtju nove dvorane od 23. do 25. septembra poleg gostiteljev, ekipe Doba, igrala še turški Izmir in nemški Unterhaching. Sledil bo drugi pripravljalni turnir konec septembra in v začetku oktobra v Novem Sadu, kjer se bodo poleg domače Vojvodine merili še črnogorska Budvanska Rivjera in grški Aris. Pred ligo prvakov še načrtujejo še eno tekmo doma z Izmirjem, če do dvoboja s turško vrsto ne bo prišlo, potem pa bodo odšli na tekmo v Italijo.

"Tekme slovenskega prvenstva nas čakajo že v začetku oktobra, poleg tega pa bo na programu še slovenski pokal, zato bomo imeli tekme ob sredah in sobotah, včasih pa celo tri tekme na teden. Decembra bo sledil nov ciklus tekem, ki se bo končal januarja. Zato je odločitev, da ne gremo v srednjeevropsko ligo, pravilna. Preveč bi izgubili s potovanji, igralsko pa zaradi kvalitetnega padanja omenjene lige ne bi nič pridobili," je pojasnil Jerala.

Cena vstopnic bo tri evre v Tivoliju, toliko bo tudi za zgornji obroč v Stožicah, spodnji del pa bo stal pet evrov. Promocijski paket za vse tekme, ki bodo v Tivoliju in Stožicah, bo od 21. do 28. septembra na voljo za 30 evrov, za šolske skupine in otroke pa se bodo za cene vstopnic dodatno dogovorili.

V sredo, 21. septembra, bo ACH Volley v primeru dobrega vremena pripravil akcijo polepšajmo Tivoli, poleg navijačev pa so k čiščenju okolice tega športnega parka povabljeni tudi ostali športniki, ki imajo dom v Tivoliju.