Po porazu je bil Dejan nekoliko razočaran, vendar ostaja odločen, da bo še nekaj časa ostal med najboljšimi boksarji na svetu. „Zagotovo imam rezervo, ki me vzpodbuja in mi daje upanje v uspeh,“ je optimističen Zavec. Ko se ozre nazaj, pravi, da ničesar ne bi spreminjal, in le naključje je hotelo, da je iz Združenih držav Amerike odšel kot poraženec. Kljub temu pa je čez lužo doživel zelo pozitivne kritike, že zdaj pa je odločen, da bo v prihodnosti strokovna mnenja v ringu upravičil: „Naslov je vsekakor tisto, po čemer hrepenim. Izgubil sem ga na prelahek način, zato ga hočem nazaj. Verjamem, da mi pripada, in da je to tista glavna motivacija, ki me žene naprej.“

Dejan tudi po desetih prespanih nočeh ne verjame, da ga je Berto želel namerno poškodovati: „Enako bi se lahko zgodilo njemu z moje strani. Mogoče se preveč zavedam, kako malo je potrebno, da pride do takšne poškodbe. Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi prav gotovo šteli točke, v Ameriki je bilo drugače. Nima pa smisla za to nekoga krivit,“ je bil odločen Zavec, ki med ameriškim in evropskim boksom ne vidi nikakršne bistvene razlike.

Ameriška zgodba je Dejana naučila, kako izgubiti, bogatejši pa je tudi za veliko izkušnjo. Kot sam pravi je bila to „učna lekcija, ki se je morala zgoditi.“ Dejan ni skoparil s pohvalnimi besedami o Andreju Bertu, pa vendar ga je nekaj presenetilo: „Da se razumemo, Andre je zelo močan, fizično sposoben, a vendar do te runde nisem prejel udarca, ki bi me prestrašil.“ Berta izven ringa pa je opisal kot popolnoma normalnega, „nasprotje večine Američanov, ki so prepoznavni po tem, da radi sami sebe hvalijo in si s tem nabijajo samozavest.“

Za sodelovanje z Zavcem naj bi bila zdaj zainteresirana tudi televizija HBO. „To drži, zanimanje je veliko, a poskušam ostajati realen, kajti takoj po tej skuhani juhi je potrebno počakati, da se malo ohladi. Vse skupaj je tako zelo lepo, skoraj prelepo, da bi bilo res,“ je bil skromen Zavec. Potrdil je, da ima tudi ponudbe drugih ameriških promotorjev, ki bi želeli sodelovati pri naslednji organizaciji dvoboja.

V tem trenutku Dejan ni obremenjen s tem, kdo bo njegov naslednji nasprotnik. Vsekakor pa bo to eden od desetih najboljših boksarjev na svetu. „Zdaj se moram najprej regenerirati, potem bom razmišljal o nasprotnikih,“ je pojasnil. Najpomembneje zanj je, da ima zdaj priložnost, da bo že takoj v naslednjem dvoboju boksal z enim od velikih imen tega športa. Tako mu ne bo potrebno začeti iz ozadja in prehoditi poti, ki mu je že zelo znana. „Ne verjamem pa, da bi imel takšno srečo, kot jo je imel Berto, ki je po izgubljenem dvoboju takoj dobil priložnost, da se je boril za naslov svetovnega prvaka. Dejan Zavec je po odmevnosti še vedno premajhen za Berta,“ je pojasnil.

Dejan je spoznal, da se lahko bori tudi z največjimi imeni boksa, letošnje leto bo najverjetneje izkoristil za počitek, zdravljenje poškodbe in trening, v začetku prihodnjega leta, najverjetneje februarja ali marca, pa že lahko pričakujemo, da bo Dejan zarisal nove poti na boksarskem zemljevidu sveta.