Madonna je s tem po poročanju nemške tiskovne agencije dpa odgovorila na vprašanje italijanske revije Oggi, pri tem pa namignila na naslovnico tednika The Economist, ki je o Berlusconiju zapisal besede: "Zakaj ni sposoben vladati."

Državna sekretarka v kabinetu premiera in ena vidnejših političark v Berlusconijevi stranki Ljudstvo svobode, Daniela Santache, je Italijane pozvala, naj Madonno in njen film bojkotirajo. "Madonna je užalila milijone Italijanov, ki so volili Berlusconija. Upam, da si bo svoj film ogledala sama," je dejala.

Kritike na račun Madonne je izrekel tudi državni sekretar, pristojen za družinsko politiko, Carlo Giovanardi. "Madonna se pogosto zavzema za homoseksualne družine. S tem nasprotuje naši kulturi in ustavi, ki ne poznata homoseksualnih družin."

Madonna se je na letošnjem beneškem festivalu, ki je potekal med 31. avgustom in 10. septembrom, predstavila kot režiserka filma o življenju Wallis Simpson, Američanki, zaradi katere se je britanski kralj Edvard VIII. odpovedal prestolu.