Šele tam jih je večina izvedela, da je današnja tekma med Slovenijo in Finsko prestavljena na kasnejši termin, torej s 15.30 na 20.10, za kar uradni razlog ni znan. Menda je kriva pritožba francoske reprezentance, ki ni želela imeti dodatne tekme za četrtfinale s Turčijo v današnjem večernem terminu, saj jo morebitno četrtfinale čaka že jutri v popoldanskih urah.

Urniki so spremenjeni tudi za obračune v Karlovih Varih na Češkem, s čimer so organizatorji naredili precejšnjo zmedo. Možne so tudi drugačne ure jutrišnjih četrtfinalnih dvobojev, najkrajšo pa so potegnili tuji navijači, ki se jim je porušil ves plan potovanja v Avstrijo oziroma na Češko. Do sprememb terminov je prihajalo tudi že na košarkarskem prvenstvu v Litvi, kaj takšnega pa nikakor ni možno na velikih nogometnih tekmovanjih, kar kaže na hierarhijo športov. Dobro je vsaj to, da bodo imeli korist slovenski odbojkarji, ki imajo še nekaj več časa za polnjene baterij.

Za spopad s Finsko, ki odpira vrata do četrtfinala, kjer na tekmeca čaka Italija, bodo sveže noge in roke zelo pomembne. Skandinavci so bili v skupini C pred zadnjim krogom že v izgubljenem položaju, a jih je rešila gladka zmaga proti Belgiji. "Naše tekmece dobro poznamo. Na evropskem prvenstvu so naredili menjavo na sprejemalskem položaju, saj je namesto kapetana Toumasa Sammelvua v prvi postavi Antti Siltala, na kar se moramo posebej pripraviti," je povedal pomočnik trenerja v slovenski reprezentanci Tine Sattler, ki je tudi zadolžen za analizo nasprotnikov. "Podajalec Mikko Esko ima vrhunske sposobnosti. Naša naloga je, da mu njihova obramba in sprejem ne bosta omogočala, da bo lahko razigraval soigralce v takšni meri, da bomo imeli težave," je razpredal Sattler, ki je še poudaril, kje tiči razlog finske uspešnosti v zadnjih letih: "Napredek se je začel, ko so za selektorja postavili Maura Beruta, ki je zdaj selektor Italije. Beruto je Fince popeljal v svetovno ligo in do četrtega mesta na evropskem prvenstvu. Za seboj imamo vrsto let vrhunskega dela, kar imamo v Sloveniji le letos. S tega stališča so Finci še vedno favoriti." Dodajmo, da je sedanji finski selektor Daniel Castellani na prejšnjem evropskem prvenstvu do naslova prvaka popeljal Poljake.