Po mnenju Argentinca je Barcelona najboljši klub na svetu, večino zaslug za to pa ima trener Pep Guardiola. “Barce ne bi nikoli zamenjal za kakšen drug klub. Obožujem igrati v tem moštvu s Xavijem in Iniesto,“ je Messi namignil, kdo je poleg njega najpomembnejši v ekipi Kataloncev.

Na vprašanje o njegovem mnenju o madridskem dvojcu je Messi povedal: “Cristiano je ob že prej omenjenih Xaviju in Iniesti najboljši nogometaš na svetu. Mourinho? Ponavadi njegovim izjavam ne posvečam niti najmanjše pozornosti, kadar pa sem jih prebral, so me le še bolj motivirale.“

Napadalec Barcelone je potrdil, da je argentinska reprezentanca edino razočaranje v njegovi izjemno uspešni karieri. “Napačno je primerjati okoliščine v reprezentanci s tistimi v klubu. Kot prvo, v Barceloni igram veliko bližje golu. No, novi selektor Argentine Sabella mi je povedal, da bom sedaj tudi v reprezentanci igral v bolj napadalni vlogi. A naj ob tem povem, da ko gre za reprezentanco, nimam nobenih zahtev po tem, kje igram. Igralno mesto ni pomembno, važno je le, da lahko igram za svojo državo. Kjerkoli bom igral, bom vedno dal vse od sebe.“

“V reprezentanci se mi pojavijo težave, kadar dlje časa ne dobim žoge. Ta problem imam že od vedno, saj ne igram dobro, kadar sem redko v stiku z žogo. A nikoli nisem razmišljal o tem, da bi zapustil reprezentanco, ne glede na to, kako slabo bi nam šlo. Sem ponosen, da sem Argentinec in vedno se bom odzival povabilom selektorjev,“ se je o reprezentančni situaciji razgovoril Messi.

“Priznam, dejstvo je, da do zdaj z Argentino nisem osvojil še ničesar v članski konkurenci in to me precej moti. Najbolj si želim naslova svetovnega prvaka in iluzija, da bom tudi to dosegel, je še vedno zelo živa,“ je svojo največjo željo razkril (po večini izborov) najboljši igralec na svetu.