Slovenske barve je branil Primož Kozmus, ki se je uvrstil med najboljšo četverico. Ta je v finalu tekmovala dan kasneje. Brežičan se je uvrstil na rob nastopajočih, kladivo pa je vrgel 76,56 metra daleč. Najboljši je bil svetovni podprvak Madžar Krisztian Pars (78,77 metra), pred Dilšodom Nazarovom iz Tadžikistana (77,51) in Italijanom Nicolo Vizzonijem (77,19). "Utrujenost od svetovnega prvenstva se mi nedvomno pozna. Kljub temu sem vesel, da sem obdržal stik s konkurenco," je povedal Primož Kozmus, ki je bil po daljavi uspešnejši v kvalifikacijah, ko je vrgel kladivo 77,68 metra daleč.

Najboljši slovenski skakalec v višino je včeraj tekmoval v Zoetemeeru na Nizozemskem. Kranjčan je preskočil 222 centimetrov in zasedel 2. mesto. Prvouvrščeni Britanec Tom Parsons in tretji Samson Oni (Britanec nigerijskih korenin) sta preskočila enako višino. "Miting je bil le skakalni in je potekal ves dan. Tekma je bila podobna svetovnemu prvenstvu, ko mi na začetku ni šlo, v nadaljevanju pa sem se počutil vse bolje. Na višini 225 centimetrov sem bil blizu uspeha v prvem in drugem poskusu," je iz Nizozemske sporočil Rožle Prezelj, ki bo sezono sklenil v četrtek na mitingu v Dubnici.

Na mitingu svetovnega izziva v Berlinu se je včeraj izkazal Yohan Blake, svetovni prvak na 100 m. Jamajški sprinter je z izenačenim osebnim rekordom (9,82) prepričljivo ugnal tekmece.