Ste pričakovali gladko zmago proti Avstriji?

Pred prvo tekmo smo bili precej napeti in poznala se je nervoza. Kljub temu smo dobro začeli in prevzeli pobudo že na samem začetku. Zmaga je bila povsem suverena.

Težave ste imeli predvsem s sprejemom. Zakaj?

Prišli smo v novo dvorano in videlo se je, da Avstrijci v njej igrajo že tri leta. Potrebovali smo nekaj časa, da smo dobili prepotreben občutek. Avstrijci so pritiskali s servisom in veliko tvegali. Včasih se jim je obrestovalo, včasih pa tudi ne.

Kaj porečete na poraz s Srbijo?

V prvem nizu smo naredili vse možne napake, ki obstajajo v odbojki, s čimer smo jim omogočili, da se razigrajo. Uspeli smo se pobrati, ko smo v drugem nizu izničili precej velik zaostanek, in z nekaj sreče bi lahko celo zmagali. Nadaljevanje je bilo na pravi ravni, a kaj ko nam je ob koncu četrtega niza padla koncentracija, kar so Srbi hitro izkoristili. Jasno, da ne moremo biti zadovoljni. Imamo še rezerve, ki jih moramo izkoristiti.

Vas je kaj presenetilo, da Srbi v prvem nizu praktično niso igrali na Ivana Miljkoviča?

Vso tekmo so imeli zelo dobro taktiko. Vsi srbski igralci so dobili približno enako število žog. Vedno je težje, ko ti nasproti stoji raznovrsten nasprotnik, ko ne veš, od kje bo sledil udarec. V napadu so bili Srbi preprosto boljši in težko smo jih lovili z blokom.

Ste verjeli, da se lahko vrnete po katastrofalnem prvem nizu?

V odbojki se vsak niz začne z 0:0 in nima nobenega vpliva, kakšna razlika je bila pred tem. Ko je niza enkrat konec, se ga pozabi, saj kmalu sledi novi, kjer se vse začne znova. Vedno moraš igrati le točko po točko, kar je edini način, če se hočeš pobrati.

Že danes sledi spopad s Turčijo.

To bo težka tekma. Srbijo moramo čim prej pozabiti, saj se bomo s Turčijo pomerili za čim boljše izhodišče v nadaljevanju prvenstva.

Že kaj pogledujete proti morebitnim nasprotnikom iz skupine C za dodatno tekmo, ki vodi v četrtfinale?

Ne. Za zdaj smo z glavo le pri naši igri, da si sploh priborimo uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja.