"Dolgo sem se osredotočal na Wigginsa. Majico sem bil pripravljen braniti do smrti in ko gre zares, je vse lažje." Še tretje etapne zmage se je v španski prestolnici veselil mladi Slovak Peter Sagan (Liquigas).

Jani Brajkovič je prav v dneh vzpona španskega junaka doživljal težke trenutke. 22. mesto v skupni razvrstitvi je zanj in za ekipo seveda neuspeh, o katerem ne želi premlevati. Španski kolegi mu že želijo dobre zadnje priprave in dober dosežek na svetovnem prvenstvu, vendar Belokranjec se že šali z njimi, da bi se jim najraje pridružil na počitnicah. Športni direktor Johan Bruyneel je lahko le priznal, da tako slabega leta v zadnjih desetih letih vodenja ekip na največjih treh tritedenskih etapnih dirkah, kot RadioShack letos na Giru, Touru in Vuelti, še ni imel. "Res smo imeli veliko smole v ključnih trenutkih nekaterih etap, vendar pošteno povedano, nismo tako dobri kot ostali. To je pač kolesarstvo," je priznal Johan Bruyneel, ki se sedaj seveda ukvarja s projektom združitve z Leopardom.

Ostali reprezentanti se na svetovno prvenstvo pripravljajo na enodnevnih dirkah. "Škoda, da se mi v soboto na dirki Pariz-Bruselj ni izšlo, ker sem se počutil zelo močnega. V zaključku sem bil vedno spredaj. Šesto mesto je celo več, kot sem glede na vloženo energijo pred tem sploh lahko realno pričakoval v sprintu. Tudi v VN Fourmies sem se počutil močnega, vendar sem dvakrat menjal prazne zračnice prav v zaključku v najbolj neprimernem času in tako me je za sprint zmanjkalo," je Borut Božič opisal po dveh dirkah ekstra kategorije UCI v Belgiji in Franciji. Idrijec, ki bo predvidoma prvi mož Slovenije za predviden hiter zaključek v Köbenhavnu, zapravljeni priložnosti ni vzel preveč čustveno. Zanj je pomembna samozavest in razmerje proti najboljšim, čeprav se na koncu, kot velikokrat v cestnem kolesarstvu, v dosežkih tega ne vidi. "Na klasiki Pariz-Bruselj nisem prav nič taktiziral. V zaključku sem bil z deseterico v begu in tudi narekoval ritem, čeprav sem vedel, da bodo nekatere močne ekipe poskušale vse, da v ospredje vrnejo nekatere sprinterje. Ujeli so nas tri kilometre pred ciljem. Zato sem bil kar pošteno presenečen, da sem sploh osvojil šesto mesto," je razložil zaključek v Bruslju. Božič, ki že ima novo ekipo, a je pred podpisom pogodbe še ne želi razkriti, bo do svetovnega prvenstva tekmoval še na dirkah v Belgiji in Franciji. Glede na trase dirk so najbolj podobne trasi svetovnega prvenstva na Danskem, kar gre na roko tudi Juretu Kocjanu, ki je v Fourmiesu zasedel11. mesto.