Izbranci Veselina Vukovića so se po uspehu proti Avstriji oddahnili, a tekmo tudi hitro pozabili. Misli so preusmerili na naslednje tekmece, močne Srbe, proti katerim napovedujejo bolj sproščeno igro, saj enostavno nimajo česa izgubiti.

"Vsekakor smo z zmago proti Avstriji dobili psihološki stimulans. Zdaj smo v naletu, če bomo lahko s tem presenetili Srbijo, pa ne moremo obljubljati. Obljubljamo pa lahko boj. Naš cilj bo, da pokažemo dobro igro, če bo to dovolj, pa bomo videli. Za Srbijo se bomo pripravljali na enak način kot na Avstrijo. Verjamemo vase, verjamemo, da se lahko vsaj enakovredno kosamo z najboljšimi. Srbija je favorit, to ni nobeno vprašanje. A mi se jih ne bojimo, zaradi strahu gotovo ne bomo slabše igrali. Storili bomo vse, da premagamo tudi Srbijo," se naprej ne predaja selektor Veselin Vuković.

Podobno meni tudi kapetan Tine Urnaut, ki pa trdi, da bodo morali boljše servirati, če hočejo sploh razmišljati o presenečenju, še zahtevnejši pa je Andrej Flajs: "Če hočemo zmagati, bo moralo vse funkcionirati boljše kot danes, tako nekako, kot je funkcioniralo na zadnjih pripravljalnih tekmah. Njihov najboljši igralec Ivan Miljković bo svojih 20, 25 točk dal, a vseeno ga moramo poskušati nevtralizirati. Bolj pomembno pa je, da zaustavimo njegove soigralce."