Kozmus, tretji na letošnjem SP v Daeguju, bo do konca sezone nastopil še 13. septembra v Zagrebu, 15. septembra v Dubnici in 20. septembra v Varšavi.

Tekma v metu kladiva je potekala dva dneva. V petek so opravili s prvim, kvalifikacijskim delom v treh serijah, po katerem je vodil Madžar Krisztian Pars, svetovni podprvak (81,12 m). Drugi je bil Tadžikistanec Dilšod Nazarov (77,86 m), tretji Kozmus (77,68 m), četrti domačin Nicola Vizzoni (77,59 m), Ukrajinec Aleksej Sokirskij pa je na petem mestu že končal tekmovanje (76,84 m). Kozmus je vrgel 76,49, 77,68 in 76,16 m.

V finalu najboljših dan pozneje je Kozmus vseskozi držal rep finalne četverice. Bolje mu je kazalo le v drugi seriji, ko je vrgel drugo daljavo, a sta nato Nazarov in Vizzoni v nadaljevanju orodje vrgla dlje.

"Odmetal sem svoje, nisem bil najboljši, a vseeno ni slabo, je nekako na ravni letošnje sezone. Imel sem nekaj tehničnih težav, tudi to, da je tekma trajala dva dni je posebnost, ki je nisem navajen. Ampak glede na vse, je v redu. Lahko bi se sicer boril za kakšno mesto višje, a danes ni šlo," je po tekmi v Rietiju dejal Kozmus.

V ženski konkurenci je zmagala Tatjana Lisenko, svetovna prvakinja iz Rusije (75,58 metra).