Na uvodu vam bodo nasproti stali Avstrijci. Kje so vaše prednosti?

Na vseh položajih imamo kvalitetne igralce, ki smo se skozi priprave in močne prijateljske tekme uspeli dobro uigrati. Če bomo proti našim tekmecem pokazali vse naše znanje, bodo imeli vsi velike težave, kar vsekakor velja tudi za Avstrijce. Prepričan sem, da v stanju, kot smo zdaj, ni bojazni, da ne bi zabeležili prve zmage.

Dan kasneje vas čaka derbi skupine A proti Srbiji.

Upajmo, da bo res derbi (smeh). Kaj pretirano ni treba filozofirati, ko se pogovarjamo o Srbiji, saj gre za reprezentanco, ki je vseskozi v svetovnem vrhu. Nedvomno se nam obeta zanimiva tekma, na kateri ne bo nobenih skrivnosti. Če bomo hoteli zmagati, bomo morali igrati brez taktiziranja in z vsemi močmi. Na parketu bomo morali pokazati našo maksimalno predstavo, potem pa bomo videli, kdo je boljši.

Kakšno vlogo pričakujete v reprezentanci?

Pričakujem, da bom dobro odigral - seveda, če bom dobil priložnost. V vsakem primeru bom reprezentanci pomagal po najboljših močeh, ne glede, kam me bo postavil selektor.

V Alenu Šketu imate sicer izredno konkurenco.

Vsekakor. Na položaju korektorja smo zelo dobro popolnjeni, podobno velja tudi za preostala igralna mesta. Kdor koli bo igral, ne bo nihče imel grdih pogledov ali slabe volje. Zagotovo tega ne boste videli pri Šketu ali pri meni. V evropski ligi in na prijateljskih tekmah sva si razdelila igralni čas, zato ni bilo problemov. V vsakem primeru je pomembno le to, da bo Slovenija nabirala zmage.

Katero uvrstitev bi podpisali zdaj pred prvenstvom?

Najbolj te lahko vedno zadovolji le prvo mesto. A moramo biti realni in si najprej zagotoviti preboj v drugi krog.

Ob pogledu na sestavo skupin se je težko znebiti občutka, da je bil žreb Sloveniji naklonjen.

Na vsakem prvenstvu v vsakem športu pride do skupine smrti. Na srečo smo se ji mi izognili, saj bo ta skupina na Češkem. Kljub temu nam nikakor ne bo lahko. Križali se bomo s skupino, v kateri so Italijani, Francozi in Finci, ki vsi igrajo v svetovni ligi. Vsaka tekma bo velik boj, od prve do zadnje.

Kolikšna je verjetnost, da bi bilo prvo mesto v skupini celo v breme, saj s tem moštvo pade zunaj tekmovalnega ritma, v njem pa ostanejo drugo- in tretjeuvrščeni, ki se spopadejo za preostala štiri mesta v četrtfinalu?

Mislim, da ni nikogar med igralci in v strokovnem vodstvu, ki se ne bi branil prvega mesta in direktne uvrstitve v četrtfinale. Sploh zato, ker bomo imeli v skupinskem delu tri tekme v treh dneh, zato bo vsak dodatni prosti dan pomenil olajšanje.