A hkrati se bo s prihodom v četrtek predstavljenih petih jezdecev vladne apokalipse zmanjšala tudi absolutna razlika med starosto te vlade, ki skrbi za slehernika, ki mu v prsih, nekje daleč od doma, bije slovensko srce ali vsaj srce za Slovenijo, in tistim, ki bi ga drugi ministri vsled statusa najmlajšega lahko pošiljali po vžigalice. Če je bila doslej razlika 33 let – na spodnjem koncu jo je zagotavljala ministrica, ki je imela na skrbi zloščenost policijskih pendrekov –, bo odslej ta razlika le še 30 let.

11,1odstotka so se zmanjšali stroški dela v drugem četrtletju letošnjega leta v kulturnih, razvedrilnih in rekreacijskih dejavnostih – glede na primerljivo obdobje lani. Stroški dela za dejansko opravljeno delovno uro so se sicer najizraziteje zvišali v dejavnosti rudarstvo (za 19,3 odstotka) in v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih (za 9,2 odstotka). Sporočilo, ki nam ga je v ponedeljek posredoval statistični urad, je v bistvu kristalno čisto: zabave je konec, treba je zavihati rokave.

333 evrov kazni je naložilo ljubljansko okrajno sodišče Ivanu Janezu Janši, ker je alfa in omega politične stranke, ki je na svoji spletni strani objavljala ne le program stranke, pač pa tudi mnenja in zapise, zatorej so po mnenju ministrstva za kulturo medij. Sodišče je razsodilo, da so programske vsebine širili po mediju, ki ni vpisan v razvid medijev, kot to veleva 16. člen zakona o medijih. Ministrstvo za kulturo, ki je za sodbo izvedelo v torek, zagotavlja, da »bo ravnalo podobno tudi v drugih primerih, če bo prejelo predlog predlagatelja in bo pri tem ocenilo, da je bil kršen zakon o medijih«, misleč pri tem na spletne strani drugih političnih strank. A karkoli že imajo povedati na kulturnem ministrstvu, Ivan Janez Janša ve: kulturni boj se nadaljuje z vsemi sredstvi.

9,78 evra na telefonsko številko bo oportunitetna izguba Simobila od oktobra naprej. Prav za toliko so namreč želeli olupiti vsakega njihovega uporabnika z letnim nadomestilom za upravljanje naročniške številke. A so si v četrtek premislili. Ni jim počilo srce zaradi solznih oči manj premožnih uporabnikov njihovih storitev, ki ne morejo drugam, ker so pogodbeno vezani po nakupu telefona za leto ali dve. Ni jih zajela epidemija altruizma. Niso pomislili na uporabnika. Tej njihovi odločitvi botruje odločba tržnega inšpektorata, ki prepoveduje zaračunavanje te storitve.

2160ton je minimalna teža železja in gume, ujete v oklepnikih Patria, ki naj bi jih kupili za Slovensko vojsko. Tega železja vojska seveda ne bo nikoli dobila, vsaj ne nekaj čez dva jurja ton, bo pa zato beseda patria še dolgo stala na ustnicah domače javnosti. Za to skrbijo tudi na sodišču v Ljubljani, kjer so v ponedeljek začeli sojenje peterici, ki naj bi v žep pospravila podkupnine za posel s Finci, pa ti sojenje, kjer je samo obtožencev z odvetniki 11, začnejo v dvorani, kjer bi že banket za 10 ljudi predstavljal podvig. V ponedeljek bo te zabave konec, saj se sojenje seli v sodno palačo, v dvorano 47, kjer se bo lahko razmahnil ves odvetniški talent.

10 prostih metov so zgrešili slovenski košarkarji na tekmi z Grki. Od ljudi, ki vse življenje igrajo košarko, bi človek pričakoval, da vsaj ko jih nihče ne ovira, brez težav zadenejo luknjo premera 450 milimetrov.