Sobota, 10. septembra

Na Kongresnem trgu v Ljubljani bodo ob 19. uri prižgali 416 svečk - 336 za moške in 80 za ženske, ki so si lani vzeli življenje.

V Vilenici se bo končal istoimenski festival s podelitvijo nagrade vilenica pisatelju Mirceu Cartaresceju.

Župan Zoran Janković bo streljal sredi Ljubljane. Ne nemarne meščane, ki ogorke mečejo na tla, in ne neotesance, ki ne vedo, kje se sme parkirati in kje ne, kot tudi ne tiste, ki ne verjamejo, da je Ljubljana najlepše mesto. S pokom štartne pištole bo zgolj dal znak za začetek nočnega teka Ljubljanica.

V hotelu Golf na Bledu se bo končal strateški forum Bled in z njim tudi prometni kaos.

Minister za pravosodje Aleš Zalar bo obiskal Kitajsko in njeno posebno administrativno regijo Hongkong.

Začne se evropsko prvenstvo v odbojki v Avstriji, tam smo tudi Slovenci s svojo reprezentanco, ki bo prvo tekmo igrala prav z domačini.

Nedelja, 11. septembra

V Portorožu se bodo zbrali bivše interniranke, politične zapornice in ukradeni otroci. Na srečanju bo tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.

Deseta obletnica terorističnih napadov na ZDA.

Ponedeljek, 12. septembra

Finale odprtega prvenstva ZDA v tenisu.

Italijanski parlament bo začel razpravo o varčevalnih ukrepih vlade, ki naj bi državi na robu prepada privarčevali 54 milijard evrov.

Torek, 13. septembra

Parlamentarna komisija, ki naj bi pod predsedovanjem poslanke SDS Eve Irgl preiskala zadevo Patria, je k pričanju o tem, kako se je založila depeša avstrijskega Interpola, poklicala pet kriminalističnih inšpektorjev slovenskega Interpola in Davorina Hvalca.

Notranjepolitični odbor bo organiziral javno predstavitev mnenj o predlogu zakona, ki med drugim napoveduje privatizacijo in komercializacijo javnih zavodov.

Sreda, 14. septembra

Komisija za nadzor javnih financ bo med drugim razpravljala o poslovanju sklada NEK za razgradnjo.

Četrtek, 15. septembra

Državni zbor bo predvidoma razpravljal o predlogu rebalansa državnega proračuna. Mandatno-volilna komisija se bo opredelila o predlogu predsednika države, da bi državni zbor za člana arbitražnega sodišča izvolil Jerneja Sekolca.

Petek, 16. septembra

Preiskovalna komisija Patria namerava zaslišati Mirana in Draga Kosa ter Božidarja M. Njavra.

V španskem San Sebastianu se začne mednarodni filmski festival.