Francoska tiskovna agencija AFP je v torek poročala, da je bolgarska odbojkarska zveza dva tedna pred začetkom evropskega prvenstva v Italiji in Srbiji z mesta selektorja ženske reprezentance razrešila Baltića, dve igralki pa sta ga obtožili spolnega nadlegovanja. Baltić naj bi igralkama pošiljal nespodobna povabila in ju v poznih večernih urah vabil v svojo sobo.

Bolgarska odbojkarska zveza je nemudoma sprožila postopek proti Baltiću in ga razrešila s selektorskega položaja, saj je med drugim nezadovoljna tudi z vodenjem in s pripravljenostjo ekipe pred začetkom evropskega prvenstva, ki ga bosta skupno priredili Srbija in Italija od 22. septembra do 2. oktobra, celotno zadevo pa predala ustreznim bolgarskim institucijam za reševanje tovrstnih primerov.

Bolgarska odbojkarja zveza je v sredo na svoji spletni strani zapisala, da je prva preiskava pokazala, da Baltić prek svojega telefona ni pošiljal nobenih tekstovnih sporočil, še posebej pa ne med polnočjo in 2.30 zjutraj, kot sta trdili bolgarski odbojkarici.