Ste si oddahnili, ko ste na glasovanju ugledali 16 lističev v vašo korist?

Seveda. Razpletlo se je, kot sem zastavil štiriletno obdobje - delo s stroko, delo z mladimi in tudi, kar zadeva uvrstitev ekipe na olimpijske igre. To je prav tako zmaga selektorja Matjaža Kopitarja, ker ima dober program in ker mu lahko zaupamo. Očitki, da si lahko moji podporniki obetajo sponzorska sredstva, pa nikakor ne držijo.

Kaj imate povedati Ernestu Aljančiču?

Aljančič je najbolj zaslužen, da je slovenskih hokej trenutno tam, kjer je. Dejstvo je, da je naredil ogromno, in upam, da bo tudi v prihodnje. Razmeram, ki so v hokeju in v slovenskem športu, ter razmeram, ki so v slovenskem gospodarstvu, se je treba prilagoditi. Stare navade ne pridejo več v poštev. Hokej moramo zapeljati v pozitivno smer in začeti delati z novimi prijemi - tako na področju financ kot vsej organizaciji.

Verjamete Aljančičevi napovedi, da odhaja iz slovenskega hokeja?

Ne. Verjetno bodo še prihajali nizki udarci. Morda ne z njegove strani, ampak glede na to, kaj se dogajalo v zadnjih treh mesecih, je zaupnica v mojo korist velika bolečina za moje nasprotnike. Tokrat so bili brez argumentov. Če bi bila dana možnost, bi prišel z vsemi papirji. Če so se sogovorniki spustili na osebno raven, sem jaz zadržal drugačno držo in sem očitkom odgovarjal z argumenti.

Govor, ko bi moral predstaviti poročilo nadzornega odbora, je Aljančič izkoristil za samopromocijo. Vaš komentar?

Predsedujočega na skupščini Janeza Sodržnika sem vprašal, če je zadovoljen s tem poročilom, ki to sploh ni bilo. Ampak jaz nisem imel glasu, da bi o tem odločal. Člani skupščine so razumeli moje argumente in da gre še za en nizek udarec proti meni in moji ekipi.

Aljančič vam je čestital, kajne?

Da, s stiskom rok.

V javnosti so bili predstavljeni številni materialni dokazi, ki obremenjujejo vaše predhodnike. Ali boste uporabili pravne vzvode?

O tem bo odločalo predsedstvo HZS na seji, ki bo v ponedeljek, 26. septembra. Pripravljeni bodo vsi materiali, predsedstvo pa se bo odločilo, ali gremo v to zgodbo ali ne.

V predsedstvu HZS je bil Marko Pogačnik, ki vam je tudi očital določene stvari. Se bo zdaj poslovil?

Ne, nikakor. Skupaj sva v predsedstvu in že takoj po skupščini sva se pogovorila. Ni bila poštena borba, a verjamem, da bo znal priznati, da so zmagali moji ljudje. Pričakujem njegovo sodelovanje. Treba bo sesti za mizo. Tekmeci bodo morali priznati, da kljub njihovemu lobiranju in ponarejanju raznih poročil ostajam predsednik. V dobrobit slovenskega hokeja bom poskušal obnoviti stike, da nadaljujemo delo, ki smo si ga zadali pred pol leta.