5. Moving to New York

V komadu z njihove prve plošče A Guide to Love, Loss and Desperation pevec liverpoolskega tria ob spremljavi odličnih kitarskih rifov v sebi lastnem slogu zagrozi, da se po tednu žuranja, popivanja in nespečnosti seli v mesto, ki nikoli ne spi in ki bo terapevtsko (kot očitno tudi sama pesem) vplivalo na njegovo zavoženo življenje.



4. Tokyo (Vampires & Wolves)

Če so na prvem albumu samo sanjali o selitvi v New York, se v prvem izdanem singlu z drugega (in zadnjega albuma) This Modern Glitch očitno spominjajo svoje turneje in želijo pobegniti naporni turneji/menedžerju/življenju v samo njim znan bar v Tokiu. Glasbeno pa melahholičnemu indie popu dodajo nekaj synth – pop in zmanjšajo glasnost kitar.



3. Kill the Director

Za The Wombats načilen najstniški kitarski pop z veselo glasbeno podlago in žalostnimi rimami. Očitno je pevec Matthew Murphy preveč gledal romantične komedije, ki pa mu sodeč po trditvah, da komad ni film o Bridget Jones in „če je to romantična komedija, ubijte režiserja“, resnično niso preveč pri srcu.

2. 1996

Zdi se, da je eskapizem njihova glavna tema, tokrat si želijo nazaj v brezskrbno najstniško življenje v devetdesetih, ko so bila njihova glavna preokupacija telefonske potegavščine. To se še danes pozna v njihovih besedilih. Če ste ljubitelj globokih besedil Wombats prav gotovo niso za vas. Zopet zelo všečna zmes sintesajzerjev in kitarskih ritmov, ki si jih boste še nekaj časa požvižgavali.

1. Let's Dance to Joy Division

Besedilo je menda nastalo po nekem pijanem večeru, ko je frontman Matthew Murphy skupaj s svojim dekletom plesal na … da, uganili ste ...Love Will Tear Us Apart od Joy Divisionov. Razen tega verza, The Wombats z njimi nimajo nič skupnega. Njihova energija in spevnost komadov, ki si jih boste brundali še dolgo po tem, ko se bodo odvrteli, sta neverjetni. Upajmo, da bodo to znali ponoviti tudi v Križankah, samo ne smete jih jemati preveč resno, sami sebe prav gotovo ne.