"To je mejnik v razvoju novega razburljivega projekta, tako ekipe kot vsega kolesarstva. Kolesarji in vodstvo bodo sestavljena kombinacija dveh sedanjih ekip. Vse pogodbe s kolesarji in osebjem se bodo spoštovale," je Belgijec, ki bo prevzel vlogo športnega direktorja, končal ugibanja ter nakazal novo smer. Tako za Brajkoviča kot za preostale kolesarje v sedanjih dresih RadioShacka in Leoparda.

Za 14 kolesarjev nove elitne ekipe ni nobenega dvoma. Poleg Janija Brajkoviča bodo zraven tudi zvezdniki Leoparda Frank in Andy Schleck, Fabian Cancellara, Jakob Fuglsang, Daniele Bennati, iz Radioshacka pa Chris Horner, Andreas Kloden, Haimar Zubeldia ter pet novincev, s katerimi lahko kvota kolesarjev vse ekipe po pravilih UCI doseže največ 30 imen. Več pa bo znanega po 15. septembru. Zanimivo je, da bo nova ekipa prevzela licenco ProToura od ekipe Leopard, s čimer se tudi sedež ekipe seli iz ZDA v Luxemburg oziroma Belgijo. S tem se vsa ekipa navidezno distancira od morebitnih težav, ki bi bile lahko posledica preiskave proti Lanceu Armstrongu, ki pa bo s fundacijo Livestrong še vedno sodeloval z ekipo. Kolesar Leoparda Davide Vigano, prva "lokomotiva" v sprinterskem vlaku Daniela Bennatija, je po svoje začinil nadaljevanje španske Vuelte.

Kot kolesar na čelu kolone je v sprintu 300 metrov pred ciljem zavil na napačno odstavno cesto za spremljevalna vozila, za njim pa kar nekaj kolesarjev, tudi Peter Sagan. Najbolj se je v kaosu znašel Argentinec Jose Juan Haedo in prepričljivo slavil pred Petacchijem in Bennatijem. Dve sekundi je na tovrstni loteriji zadel tudi vodilni Španec Jose Cobo. Potem ko mu je Britanec Chris Froome na letečem cilju odškrnil prav  tako približno dve sekundi, je razmak med njima še vedno 20 sekund. Brajkovič je sicer pridobil eno mesto, a 21. mesto mu ne pomeni nič.