Sodišče ju je maja spoznalo kriva in ju obsodilo na pogojno kazen, na razsodbo sta se pritožila in uspela, saj je prizivno sodišče pritrdilo njunim argumentom in jo oprostilo vseh obtožb.

Nekdanja grška atleta sta postala znana z izogibanjem dopinški kontroli na domačih olimpijskih igrah pred več kot sedmimi leti, zaradi česar sta se znašla na sodišču. Thanoujeva je nosilka srebrne medalje v sprintu na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000, Kenteris pa si je v Sydneyju zlato kolajno pritekel na 200 metrov.

Mednarodni olimpijski komite njuni zgodbi o zaroti ni verjel, oba je izključil z iger, Thanoujeva pa je pozneje odslužila še dveletno prepoved nastopanja. MOK ji je leta 2008 prepovedal še nastop na igrah v Pekingu.

Razvpita atleta sta sicer ves čas trdila, da sta bila na dan dopinške preiskave udeležena v prometni nesreči. Prvostopenjsko sodišče je prišlo do ugotovitve, da se ta nesreča ni nikoli zgodila. Vendar pa jima je vendarle pritrdilo prizivno sodišče ter na podlagi utemeljenega dvoma o okoliščinah nesreče sprejelo odločitev, s katero sta vsaj delno dobila (moralno) zadoščenje.

Prizivno sodišče je prav tako zmanjšalo kazen njunemu nekdanjemu trenerju Christosu Tzekosu na 12-mesečno pogojno zaporno kazen zaradi razpečevanja hrambe prepovedanih učinkovin.