Podjetje Neckermann.si je v stoodstotni lasti avstrijske družbe Neckermann Beteiligungs iz Gradca, ki je pristojna za odpremljanje pošiljk v srednjo in vzhodno Evropo.

Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija APA, so se odločili v Gradcu zapreti 40 od približno 360 delovnih mest, dodatno pa bo v Sloveniji, na Češkem, Slovaškem, Hrvaškem in v Ukrajini do konca tega leta brez dela ostalo približno 160 zaposlenih.

V omenjenih petih državah je Neckermann v preteklem poslovnem letu ustvaril približno 50 milijonov evrov prihodkov, kar je precej manj kot leto prej. Prodaja na avstrijskem trgu je bila še enkrat višja, znašala je 103 milijone evrov, kar je 22 odstotkov več kot leto prej.

Skupina Neckermann je sicer lani v devetih državah ustvarila skupaj 1,29 milijarde evrov prihodkov, v bodoče pa se namerava vse bolj osredotočati na prodajo prek interneta, je še poročala agencija APA.

Družba Neckermann.si je bila ustanovljena oktobra 1997. Lani je imela 12,7 milijona evrov prihodkov od prodaje in nekaj manj kot 100.000 evrov čistega dobička, je razvidno iz podatkov, objavljenih na spletnih straneh Ajpesa.