Savdska Arabija se sicer zelo trudi, da ne bi razkrivala osebnih podatkov o kraljevi družini. Tudi o starosti kralja so v javnosti krožile zgolj navedbe, da je star med 82 in 87 let, v resnici pa se je rodil že leta 1916. danes je tako star že 95 let.

Ameriško veleposlaništvo se je do teh podatkov dokopalo s pomočjo zahodnega zdravnika, ki ga je savdski dvor poklical, da bi zdravil eno izmed štirih kraljevih žena. A kraljevi zdravniki so mu po pomoti dali zdravstveno kartoteko kralja namesto kartoteko njegove žene.

Zdravnik je nato ameriškim diplomatom razkril nekaj pikantnih podrobnosti o kraljevem zdravju. Med drugim tudi to, da zelo kadi, dobiva hormonske injekcije in "prekomerno uživa viagro". Ameriškemu diplomatu se je zdelo vredno, da Washington podrobneje analizira te podatke in tako dobi malo ozadja o zdravju in dolgoživosti savdskega kralja, ki kljub letom še vedno opravlja svoje državniške dolžnosti.

Abdulah se je na savdski prestol povzpel leta 2005 po smrti kralja Fahda. Kot prestolonaslednik in kot princ regent je sicer državi dejansko vladal že od leta 1996. Je eden najstarejših še živečih monarhov na svetu. Je tudi eden najbogatejših monarhov na svetu; njegovo osebno premoženje cenijo na 21 milijard dolarjev, navaja spletna enciklopedija Wikipedia.