"Mislim, da sem bil pripravljen teči še hitreje. A na tretji progi, na kateri sem tekel prvič v finalu, je daljša krivina, tako da ob prihodu na ravnino nisem imel najboljše hitrosti. Vseeno sem vesel, da sem v Daeguju pokazal, da sem hiter. Najbolj me veseli, da sem se oddolžil prijetni publiki, ki me je v Južni Koreji bodrila na vsakem koraku," je pojasnil najhitrejši atlet na svetu, ki se je Južnokorejcem še bolj prikupil včeraj, ko je jamajška štafeta 4x100 m v postavi Nest Carter, Michael Frater, Yohan Blake in Bolt prav v zadnji disciplini SP za šest stotink izboljšala svetovni rekord (37,04).

Številna ugibanja je sprožil včerajšnji izjemno hitri tek ženskega finala na 800 m, v katerem je Caster Semenya "brez boja" izgubila boj za prvo mesto. Južnoafričanka je bila namreč videti povsem nemotivirana, kar je v ciljnem sprintu izkoristila Marija Savinova, ki je letošnjemu naslovu evropske dvoranske prvakinje dodala še največjo lovoriko sezone, naslov svetovne prvakinje. Rusinja je s časom 1:55,87 dosegla rekord svetovnih prvenstev. Včeraj se je v Daeguju še enkrat slišala ruska himna, in sicer v čast metalki kladiva Tatjani Lisenko. Ruska metalka se ni izkazala, ko je na stadionu dobila v roke mikrofon, saj govori angleško še bolj katastrofalno kot večina prebivalcev Južne Koreje. "Thank you, publika. Super publika! (Hvala, občinstvo. Super občinstvo! - op. p.)" je pojasnila v angleško-ruskem jezikovnem koktajlu.

Ena od junakinj svetovnega prvenstva je Sally Paerson. Avstralka je v teku na 100 m z ovirami pokazala športni labodji spev, s časom 12,28 prepričljivo zmagala in postala četrta najhitrejša atletinja vseh časov na 100 m z ovirami. Najlepši dan v življenju je doživela tudi ruska skakalka v višino Ana Čičerova, ki je na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih osvojila bron, na olimpijskih igrah v Pekingu pa tudi bron. Do svoje prve zmage na velikih tekmovanjih se je prebila manj kot leto dni po rojstvu Nike.

"Zelo sem bila jezna, ker sem čutila bolečine v grlu in vedela, da se me nekaj loteva. To je krepko načelo mojo samozavest, a se je srečno izteklo. Ko zdaj gledam nazaj, sem res ponosna na doseženo. Ko sem po porodu prvič prišla na stadion, sem mislila, da se je nemogoče vrniti na svetovni vrh. Toda vztrajala sem, garala in šlo je vse bolje. Sicer sem načrtovala, da bi v Daeguju izboljšala osebni rekord z ruskega državnega prvenstva (preskočila je 207 cm in je tretja najuspešnejša skakalka vseh časov, op. p.). Vendarle je zmaga najpomembnejša," je navdušeno pripovedovala Ana Čičerova, ki ji je zmago ogrozila Hrvatica Blanka Vlašić. Splitčanka je prišla v Daegu odlično pripravljena in je dosegla svoj najboljši izid sezone (203 cm).

Tudi naslednji svetovni prvenstvi v atletiki bosta na vzhodu. Čez dve leti bo od 10. do 18. avgusta najboljše svetovne atlete gostila Moskva, predolimpijsko prvenstvo pa bo leta 2015 v Pekingu.