Kako ocenjujete slovenske nastope v Južni Koreji?

Slovenska atletska reprezentanca je že po treh četrtinah svetovnega prvenstva izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom. Napovedali smo en do dva finala, ju po zaslugi Primoža Kozmusa in Martine Ratej dosegli, domov pa se vračamo tudi s kolajno. Primož je presenetil in presegel še samega sebe, na največji tekmi tekmoval taktično briljantno, v drugi seriji izvedel najboljši met sezone in tekmecem vzel voljo do tekmovalnosti. V naslednjih štirih serijah ga je presegel le Madžar Pars. Odlično je tudi dejstvo, da je po tekmovalnem premoru še vedno pravi Primož, predvsem kar zadeva psihološke priprave. To nas navdaja z optimizmom, da bo tistih, ki ne verjamejo, da bo prihodnje leto ubranil zlato olimpijsko kolajno iz Pekinga, vse manj oziroma nič več. Kar zadeva ostale, lahko rečem, da je reprezentanca delovala borbeno in tekmovalno. Nekaterim je zmanjkal kanček sreče do uvrstitve v finale. Skupna slika je torej boljša, kot smo jo pričakovali pred odhodom na tekmovanje. Zato lahko mirno rečem, da sem z izkupičkom izjemno zadovoljen.

Kako se boste lotili olimpijske sezone?

Po svetovnem prvenstvu bo sledila analiza stroke, po kateri se bodo pripravili modeli za olimpijsko sezono. Lahko rečem, da bi z vidika motivacije in marketinško-finančne podpore moralo prvenstvo v Daeguju pozitivno vplivati na olimpijsko sezono. V njej bomo namreč imeli dva zares velika aduta za kolajno. V ozadju je še Tina Šutej, ki, če bo naredila višinski napredek tako kot v letošnjem letu ter se spoprijateljila z novo palico, bo zelo visoko. V projektu imamo oblikovanje slovenskega atletskega olimpijskega tima London 2012. Znotraj tega računamo, da bomo imeli od 15 do 20 atletov, ki imajo realne možnosti za nastop na olimpijskih igrah. V njihovih ambicijah jih bomo skušali maksimalno podpreti. Prizadevali si bomo najti sponzorja, ki bo podprl ambiciozno ekipo. Imamo torej odlično vrhunsko selekcijo in mlade atlete, ki so letos na svetovnem prvenstvu mlajših mladincev in na evropskem mladinskem prvenstvu osvajali kolajne. S tremi odličji, ki jih doslej nismo osvojili še nikoli, smo pokazali, da imamo veliko talentov.

V prihodnji sezoni se bo prvič v atletiki zgodilo, da bo v olimpijskem letu tudi evropsko prvenstvo. Koliko vam bo pomenila tekma v Helsinkih, glede na to, da ste pri ambicijah osredotočeni predvsem na olimpijsko sezono?

Menim, da je prav, da so tudi evropska prvenstva na dve leti, saj je bila atletika ena zadnjih panog, ki je imela prvenstva na štiri leta. Stroka je ocenila, da tudi če bosta dve veliki tekmi v letu, za večino najbolj pripravljenih atletov to ne bo problem. Evropsko prvenstvo bo namreč ena od etap do olimpijskih iger. Za mlajše bo evropsko prvenstvo vrhunec in s to formulo se lahko iz Helsinkov vrnemo uspešni.