Cobo je za zmagovalcem zaostal 25 sekund, še štiri sekunde več je zaostal de la Fuente. Taaramae je etapo dobil na zadnjem vzponu, ko je strl tekmece in prišel do enega največjih uspehov s karieri. V gorski etapi se je izkazal tudi Wiggins, ki jo je končal na petem mestu, tik za Nizozemcem Woutom Poelsom (Vacansoleil).

Edini slovenski predstavnik na Vuelti Jani Brajkovič (RadioShack) je današnjo etapo končal na 32. mestu in za zmagovalcem zaostal štiri minute in štiri sekunde. Veliko je izgubil tudi v skupnem seštevku, kajti na 20. mestu sedaj zaostaja pet minut in 19 sekund, pred etapo pa je bil na 11. mestu z dvema minutama zaostanka.

V skupni razvrstitvi sta na vrhu še vedno dva tekmovalca iz ekipe Sky, Wiggins v vodstvu, na drugem mestu pa njegov rojak Chris Froome, ki zaostaja sedem sekund. Na tretje mesto se je prebil Nizozemec Bauke Mollema (Rabobank), ki ima 36 sekund zaostanka. Pred 14. etapo je tretje mesto sicer branil Šved Fredrik Kessiakoff (Astana), ki pa je zdrsnil na šesto mesto. Štiri mesta je izgubil lanski zmagovalec Italijan Vincenzo Nibali (Liquigas), ki je sedaj na sedmem mestu.

V nedeljo je na sporedu 15. etapa, tretja zaporedna gorska in tudi najtežja med tremi; kolesarji pa bodo prekolesarili 142,2 km od Avilesa do Angliruja.