Zavec je na soočenju objel Berta in izrazil globoko spoštovanje do njegovih dosežkov. K temu je dodal, da si je predstavljal, da njegov tekmec predstavlja večjo maso mišic. "Na televiziji je videti močnejši. Drugače nisem preveč živčen. Na prvem mestu je zdaj pri meni hujšanje, tako kot vedno v tej fazi. Ko mi bo jeziček na tehtnici pokazal manj kot 66,678 kilograma, se bom začel veseliti prve zmage. Po njej bo vse veliko lažje, zato mi ne omenjajte hrane," se je Dejan Zavec pošalil pred ameriškimi predstavniki sedme sile, ki so se sicer bolj ukvarjali z Bertom. Zavec jim je zatrdil, da bo kmalu povsem drugače: "Za zdaj sem še precej neznan, toda po dvoboju boste vsi pisali o meni."

Že pred odhodom onkraj Atlantskega oceana pa je najboljši slovenski športnik povedal: "Vse življenje sem čakal na takšno priložnost, to je zame nov začetek moje globalne kariere. Berto je izvrsten borec v vseh pogledih, tako tehnično kot tudi kondicijsko, vendar daleč od tega, da bi bil nepremagljiv. Smo na pravi poti in potrpežljivost se nam je izplačala. To je to, te priložnosti ne bomo kar tako izpustili iz rok."

Berto je na soočenje prišel oblečen popolnoma v črno, na sebi pa je imel ves čas tudi črna sončna očala. Za Zavca se kaj prida ni zmenil, saj je v ospredje postavil sebe. "Nekdanjega prvaka IBF Hlatshwaya je pravzaprav uničil z enim samim udarcem, kar dokazuje, da je precej močan," je vse, kar je Andre Berto znal povedati o slovenskem boksarju, nato pa je začel govoriti o sebi: "Veliko vam imam za pokazati, o čemer se boste lahko kmalu prepričali. Videli boste novega Andreja, kajti po dolgih in napornih pripravah sem v življenjski formi. Popolnoma sem prepričan, da bom ring zapustil kot zmagovalec."