Drži, da je na zvezo prišla anonimka, ki naj bi nekatere obsojala uporabe dopinga?

Drži. Kot sem seznanjen, je prišla anonimka na naslov predsednika antidopinške komisije AZSTadeja Malovrha. O njej sva bila ustno seznanjena šef stroke (Martin Steiner - op. p.) in jaz. Reagirali smo tako, da je Malovrh sklical atlete in trenerje, ki naj bi bili v tej zgodbi prisotni, in jih zaslišal. To je njegova dolžnost ali pravica, če hočete. Kot vem, je Malovrh odredil tudi dopinško kontrolo, a ne vem natančno, koliko vzorcev je bilo vzetih in katerim atletom. Po tej strani je atletska zveza naredila, kar je v njeni pristojnosti.

Kdaj je prišla anonimka in kakšna je njena vsebina?

Tista, na katero smo reagirali, je prišla nekaj dni pred začetkom SP. Imeli smo zelo kratek časovni rok za reakcijo. Vsebine anonimke ne poznam natančno.

Očitno ste anonimko vzeli zelo resno...

Tistemu, ki jih piše, na atletski zvezi ne odgovarjamo. A na vsako takšno ali drugačno namigovanje z dopingom reagiramo. Kot smo večkrat poudarili, ima AZS ničelno toleranco do nedovoljenih sredstev. Izkazalo se bo, ali je bil povzročen le dim, da želi nekdo ustavljati razvoj atletov, ali je tudi kaj resnice.

So omenjeni slovenski maratonci?

Kot sem seznanjen, lahko to potrdim. Me pa moti, da če obstajajo kakšni dokazi, da se človek ne podpiše, saj je sama anonimka neverodostojna.