Sobota, 3. septembra

Če ste sužnji nikotinske razvade, danes nikar v Mostec. Prižiganje opoja v zavetju dreves bi lahko udeleženci tradicionalnega srečanja nekadilcev pod geslom Za zdravo življenje, ki ga pripravlja Društvo nekadilcev in zdravega življenja Ljubljana, razumeli kot provokacijo.

Nedelja, 4. septembra

Navsezgodaj zjutraj po našem času bodo pele pesti v Mississippiju. Natančneje v Biloxiju. Še bolj natančno: v hotelu Beau Rivage. Zmagovalec bo le en: naš Dejan "mr. Sympathikus" Zavec ali njihov Andre Berto.

Ko se bo ozračje po pretepu umirilo, bodo v Tržiču odprli tradicionalno prireditev Šuštarska nedelja, ki jo organizira Turistično društvo Tržič v sodelovanju z Občino Tržič in tovarno obutve Peko.

Ponedeljek, 5. septembra

V Ljubljani se začne sodni proces zoper peterico obtoženih v zadevi Patria, med katerimi je tudi Janez Janša.

Torek, 6. septembra

V parlamentu odbor za lokalno samoupravo in komisija za nadzor javnih financ začenjata razpravo o predlogu rebalansa letošnjega državnega proračuna. O predlogu, da se izdatki države zmanjšajo za približno 400 milijonov, bodo ta in prihodnji teden razpravljali tudi drugi odbori državnega zbora.

Precej manj kot 400 milijonov evrov so na nogometni tržnici vredni fuzbalerji Slovenije, ki se bodo v Firencah potili v boju za nove točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Sreda, 7. septembra

Notranjepolitični odbor bo razpravljal o že dlje časa napovedovanih "Guličevih" spremembah zakona o verski svobodi in opravil drugo obravnavo zakona o prostem dostopu do dokumentov o trgovini z orožjem v času, ko je bil obrambni minister Janez Janša. Na dnevnem redu odbora za okolje pa je poročilo o izvajanju zakona o Triglavskem narodnem parku.

Četrtek, 8. septembra

V Zürichu tekma diamantne lige. Pravzaprav verjetno najbolj znameniti atletski miting.

Petek, 9. septembra

Po zapletih s predsednikom bo zdaj že tretja predsednica parlamentarne komisije, ki naj bi dokazala, da so obtožbe na račun Janeza Janše in SDS politično skonstruirane, Eva Irgl iz SDS vodenje komisije začela z zaslišanjem predsednikov preiskovalnih komisij, ki sta v prejšnjem mandatu preiskovali politična ozadja nakupa oklepnikov 6x6 in 8x8 Zvonka Černača in Milana M. Cvikla ter strokovnega sodnega izvedenca, ki ga je najela Cviklova komisija, Ivana Prebila. Že naslednji torek pa bo Irglova zasliševala kar šest kriminalistov, ki so preiskovali sume korupcije in drugih nepravilnosti pri nakupu Patrijinih oklepnikov.

Po desetih letih in ob 30. obletnici se ob osmih zvečer na prvotno prizorišče - v ljubljanske Križanke - vrača prvi urbani festival alternativne glasbe Novi rock, v novi 3.0 izdaji, s "klasičnimi" izvajalci, kot so Otroci Socializma, Demolition Group, Niet, Buldogi, in novimi, kot so (spet) NIET, Melodrom, N'toko, novi Buldogi, Damir Avdić, Nikki Louder in drugi.