Medijska hiša Pro Plus na spletni strani navaja, da je POP OTO prvi slovenski celodnevni otroški program, ki najmlajšim in tudi tistim malo starejšim ponuja užitek v velikem izboru (sinhroniziranih) risank in oddaj, ki poskrbijo, da je vsak dan pravljičen. Ob tem velja opozoriti, da pridevnik "celodnevni" velja le do 22. ure, "ko otroci že spijo, pa predvajamo program, ki se imenuje "Rezervirano za starše"," nam je v pisnem odgovoru pojasnil Gorazd Slak, vodja projektov POP NON STOP.

Da se program začenja s programskim ločilom, ki daje jasno vedeti, da se začenjajo programske vsebine, ki so namenjene staršem, nam je Slakov odgovor potrdil tudi bralec, ki pa se je vseeno spraševal, ali je res primerno, da je oddaja voditeljice Oprah, ki občasno v svojem studiu gosti kontroverzne ljudi, uvrščena na otroški program.

Fotografijo nam je posredoval naš bralec.

V programu Rezervirano za starše "bomo predvajali oddaje, ki pomagajo staršem pri vzgoji otrok in opozarjajo na aktualne družinske problematike v svetu. In prav Oprah Show je pokazal, da je veliko bolje za družbo, da se o vseh še tako perečih problemih med seboj pogovarjamo, kot pa da si poskušamo zastirati oči in jih pomesti pod preprogo," je uvrstitev omenjene oddaje v program komentiral Gorazd Slak.

"Oprah Show je svetovno znana in priznana pogovorna oddaja, v kateri ena najboljših svetovnih voditeljic raziskuje človeške zgodbe in razmere v naši družbi. Oddaja in voditeljica sta za svoje delo prejeli že več nagrad, tako v ZDA, kot po celem svetu, predvsem zaradi tega, ker se tudi najbolj težavnih tem lotevata profesionalno in z ustrezno televizijsko etiko," je še pojasnil Slak in dodal, da bodo oddajo na programu POP OTO predvajali tudi v prihodnje.

Odziv gledalcev na šest novih programov, ki so jih na ogromni zabavi v Križankah pozdravili včeraj, je bil velik in pozitiven, so še sporočili.

Fotografijo nam je posredoval naš bralec.