Glede na pridobljene dokumente smo Schulza prvič poklicali že prejšnji četrtek, a na naša vprašanja, kako komentira obvod denarja iz Mednarodne hokejske zveze (IIHF) na njegov račun, ni hotel odgovarjati. Dnevnik je s tem izpolnil svojo dolžnost po novinarskem kodeksu in dal vpleteni osebi možnost, da pojasni svoje stališče. Kot rečeno, se je Schulz temu odpovedal, nato pa s popravkom, kjer kar mrgoli slovničnih napak in nelogičnih povedi, zato ga je moč oceniti kot skropucalo, želel očrniti poročanje našega medija. Gre za podobne instrumente diskreditacije, kot jih brez prave osnove pri rušenju zdajšnjega predsednika HZS Matjaža Rakovca nespretno uporablja nadzorni odbor pod vodstvom Janeza Potočnika.

Schulz je v popravku zapisal, da je nakazilo iz IIHF na njegov transakcijski račun prišlo na podlagi pogodbe, kjer je označen kot prejemnik in ne upnik, vendar danes objavljamo drugačno resnico. V članku prilagamo do zdaj še neobjavljeni uvodni del iz asignacijske pogodbe iz 2. aprila 2009, kjer je HZS navedena kot upnica IIHF in Schulzeva dolžnica, odvetnik pa zgolj kot upnik HZS, s čimer je Schulzev popravek v celoti izpodbijan. Očitno odvetnik Marko Schulz niti ne pozna pogodb, ki jih je podpisoval, še dodatno pa je zgodbo zapletel nekdanji šef HZS Ernest Aljančič, ko je dejal, da je Schulz po prejetem denarju iz IIHF plačeval storitve HZS (priprava ledu, rezervacija hotela, premije igralcev...). Tega na podlagi podpisane asignacijske pogodbe vsekakor ne bi smel početi, da pa je šlo pred dobrima dvema letoma za sklenitev sumljivega posla, gre razbrati še iz dela Schulzevega popravka, kjer zatrjuje, da je kot odvetnik v imenu HZS poravnaval terjatve upnikov hokejske zveze. Ker nikjer ne omenja Aljančičevega dela o denarju za storitve zveze, je obenem omajal verodostojnost izjav svojega nekdanjega šefa, ki je ta čas menda nekje v Rusiji, a bo na skupščino 7. septembra vseeno prišel.

Ko smo Schulza ta teden poklicali še enkrat in mu skušali pojasniti, da v popravku zavaja javnost, se je odvetnik odzval ošabno in zabrusil, da novinarjem ne bo pojasnjeval svojih zgodb. Smo pa včeraj popoldne po elektronski pošti prejeli sporočilo prej omenjenega Janeza Potočnika, ki je v imenu celotnega odbora vprašal, kje in kdaj smo objavili Schulzev popravek. Vse torej kaže, da člani visokega organa HZS, ki ga bodo delegati na sredini izredni skupščini lahko dokončno razrešili, še vedno tesno sodelujejo z odvetnikom Schulzem, čeprav ta že dlje časa ni več pravni zastopnik HZS.

Ekskluzivno smo poročali tudi:

Razkrivamo: Hokejski tajkun Ernest Aljančič si je podpisal pogodbo za polmilijonsko izplačilo

Razkrivamo: Ernest Aljančič pred leti iz ozadja vlekel glavne poteze in prejemal visoko provizijo

Razkrit züriški obvod: Denar iz IIHF pristal na računu odvetnika Marka Schulza

Pogačnik se je ponudil za mediatorja spora med Rakovcem in Aljančičem