Slovenski rekorder v metu kopja Matija Krajnc se je včeraj v večernem sporedu 13. svetovnega prvenstva v atletiki prepričal, da je na veliki tekmi težko (beri nemogoče) tekmovati poškodovan. Atlet Massa je sicer šel z bolečino čez sebe, a je zdržal le dva meta, preden se je dokončno predal in končal tekmovanje. Oba meta sta bila do centimetra enaka (73,17 m), kar je zadostovalo za skromno 31. mesto med 36 nastopajočimi. Krajnc je krepko zaostal za pričakovanji.

"Če ne bi bilo to svetovno prvenstvo, ne bi tekmoval. Poskusil sem vse, na treningih sem izvedel nekaj zelo dobrih metov, a na tekmi ni šlo. Bolečina je bila prehuda," je pojasnil Matija Krajnc. Organizatorji so pretiravali s kvalifikacijsko normo (82,50), ki sta jo zmogla le dva tekmovalca, tako da je morala velika večina kvalifikantov opraviti po tri mete. Za uvrstitev v finale je bila potrebna daljava 81,03 metra. S svojimi živci se je nekoliko poigral tudi Andreas Thorkildsen. Norvežan se je uvrstil v finale šele s tretjim metom, medtem ko je njegov dolgoletni skandinavski tekmec Tero Pitkaemaeki izpadel že v kvalifikacijah.

Šesti dan svetovnega prvenstva je bil ameriški. Atletska velesila je osvojila kar tri zlate kolajne. Najzanimivejšo je v skoku v višino osvojil ameriški skakalec v višino Jesse Williams, ki je vključno do višine 235 centimetrov vse poskuse opravil v prvo, kar je bilo dovolj za naslov svetovnega prvaka. Williams je v tej sezoni preskočil že 237 centimetrov, kar je 53 centimetrov več od njegove višine, kar ga uvršča med najboljših 20 skakalcev v višino vseh časov.