Župan je na seji dejal, da poslovne cone v Domžalah očitno niso dobili zato, ker "niso znali dobro lobirat, ker danes brez lobistov, gospodje, ne gre". Tudi za sedem hektarjev poslovnih zemljišč v coni, za katera jim zavod za varovanje narave Kranj ni dal soglasja za pozidavo, bi morali po njegovih besedah narediti še kaj drugega kot "lepa pisma pisati".

Svetnikom je priznal tudi, da je za soglasja za trgovino v Centru Komenda moral podkupovati. "Točno sem vedel, koliko moram kakšnemu nesti, da sem dobil podpisana soglasja, da je zadnja denacionalizacija" urejena, je povedal. Ko je iskal soglasja, ga je bilo sram, s kuverto z gotovino pa se je počutil kot "ta velik mafijec", je priznal.

Po njegovih besedah je treba podkupovati tudi na ministrstvih. Prisotnim je dejal, da se hudo motijo, če menijo, da "ni treba za usluge nič nobenemu dati".

Gre za prvo javno priznanje visokega občinskega funkcionarja pri nas, da je za občinske posle podkupoval uradne osebe, sta še poročala portal 24ur.com in televizija POP TV.