Sagan je najhitreje opravil s 160 kilometrov dolgo traso od Ponteareasa do Pontevedre, nekaj metrov pred ciljem pa je ohranil še največ energije in slavil zmago s silovitim sprintom. Na drugo mesto se je povzpel Nemec John Degenkolb (HTC-Highroad), ki je zaostal le sekundo za Slovakom, Italijan Daniele Bennati (Leopard Trek) pa je bil tretji.

Brajkovič je tudi po 12. etapi v skupnem seštevku ohranil mesto v prvi deseterici. Belokranjec, danes je bil 35., tako še naprej ostaja na desetem mestu skupno z dvema minutama zaostanka za vodilnim kolesarjem karavane na španski pentlji.

Etapo, ki je bila pisana na kožo sprinterjem, je zaznamoval pobeg štirih kolesarjev. Četverica ubežnikov, Ruslan Pidgornij (Vacansoleil), Jose Luis Roldan (Andalucia), Luis Angel Mate (Cofidis) in Adam Hansen (Omega Pharma-Lotto), je imela do 48. kilometra že več kot devet minut prednosti pred glavnino. Sedemindvajset kilometrov do cilja je iz ubežne skupine odpadel Hansen, nato 13 km do cilja tempu ni mogel slediti Roldan, šest kilometrov do cilja pa sta klonila še preostala dva ubežnika. Glavnina ju je namreč ujela in začel se je boj za etapno zmago, v katerem se je najbolj izkazal Sagan.

Petkova 13. etapa pa bo povsem pisana na kožo hribolazcem - trasa, dolga 158 km bo karavano vodila od Sarrie do Ponferrade s petimi kategoriziranimi vzponi.