Iz zemljiške knjige je namreč mogoče razbrati, da je okrožno sodišče v Ljubljani na treh Zidarjevih nepremičninah na območju Ljubljane, tudi na lastništvu polovice hiše, v kateri prebiva s soprogo, pred skoraj dvema tednoma vknjižilo zemljiški dolg v višini pet milijonov evrov. Kdo je Zidarju, ki je po stečaju SCT ostal lastnik njegovega največjega delničarja SCT Holdinga, del premoženja pa prenesel v Dubaj, posodil ta znesek, iz zemljiške knjige ni mogoče ugotoviti. Petmilijonska terjatev je namreč pisana na vsakokratnega upravičenega imetnika zemljiškega pisma, torej na prinosnika.

V vsakem primeru gre Zidarju vknjižba dolga na njegove nepremičnine močno na roko. Povedano preprosteje, to namreč pomeni, da se bodo morali vsi Zidarjevi upniki, ki bi želeli svojo terjatev prek sklepa sodišča o prepovedi razpolaganja z nepremičninami, postaviti v vrsto za skrivnostnim prinosnikom, pri čemer tudi ob morebitni prodaji nepremičnin zelo verjetno ne bodo dobili niti evra. Skupni iztržek od prodane polovice 281 kvadratnih metrov velike hiše in parcel s skupno površino okoli 3000 metrov bo namreč v zdajšnjih tržnih razmerah težko presegel znesek petih milijonov evrov, do vračila katerih je upravičen skrivnostni posojilodajalec.

Tudi zato ni izključena možnost, da je omenjena terjatev fiktivna in da je Zidar denar prek katere od "slamnatih" oseb dejansko posodil samemu sebi. Le pet dni po tem, ko je sodišče na nepremičninah vknjižilo dolg, je namreč na Zidarjevo polovico hiše v Vevčah vpisalo zaznambo prepovedi odtujitve in obremenitve. To je storilo na zahtevo enega od upnikov, natančneje odvetnika Damjana Mihevca, nekdanjega nadzornika Zavarovalnice Triglav in Istrabenza. Pri tem ostaja odprto vprašanje, kdaj je Mihevc, ki "zadeve zaradi zaupnosti odnosa s stranko ne želi komentirati", na sodišče vložil zahtevo za vpis zaznambe. Če je to, kot je mogoče razbrati iz dostopnih virov, res storil junija, je ključen podatek, kdaj je sodišče prejelo zahtevo Zidarjevega prinosnika in zakaj jo je obravnavalo še pred Mihevčevo zahtevo za "plombo" nepremičnin. Zaznambo prepovedi odtujitve in obremenitve je sodišče na zahtevo Mihevca vpisalo tudi na lastniškem deležu Ivana Zidarja v SCT Holdingu. Julija je sicer minilo tri leta od akcije, v okviru katere so kriminalisti pridržali Zidarja in nekdanjega tožilca Boštjana Penka, pri čemer naj bi po njihovih podatkih na enem od njunih sestankov sodeloval tudi Mihevc. Ta je to večkrat javno zanikal.