Po Prulah na vrsti Bežigrad in Mirje

Na območje, kjer table za plačilo parkirnine stojijo že dve leti, bodo prestavili 19 Siemensovih parkirnih avtomatov, ki so jih umaknili s po novem za promet zaprtih ljubljanskih ulic. Parkirni avtomati na Prulah naj bi začeli delovati do sredine tega meseca.

Bogdan Vonča iz Ljubljanskih parkirišč in tržnic pravi, da bodo v nekaj dneh začeli postavljati tudi novo pošiljko parkirnih avtomatov, ki jih bodo kupili od družbe Elbi. Najprej jih bodo za Bežigradom nasproti Gospodarskega razstavišča in na Mirju postavili 45. Ti parkirni avtomati bodo po napovedih začeli delovati do konca meseca. Ker bodo vsi na novo postavljeni parkirni avtomati na tako imenovanem območju zunaj ožjega mestnega središča, bo parkiranje cenejše, znašalo bo 40 centov na uro od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure. Parkiranje v nasprotju z mestnim središčem ne bo časovno omejeno na dve uri.

Parkirnih avtomatov bodo gotovo najbolj veseli stanovalci s parkirnimi dovolilnicami, ki bodo imeli na voljo več prostih parkirnih prostorov, manj zadovoljni pa bodo gotovo dnevni migranti, ki jih mestna občina v lovu za brezplačen parkirni prostor vse bolj preganja na obrobje mesta.

Prule s polepšanim nabrežjem

Poleg parkirnih avtomatov bodo Prule v naslednjih mesecih dočakale tudi polepšano nabrežje Ljubljanice. Družba Hidrotehnik bo do konca oktobra po naročilu zavoda Turizem Ljubljana za slabih 264.000 evrov na desnem bregu reke od Hradetskega mostu do Špice uredila novo peščeno pot in kamnite stopnice, postavila klopi ter zasadila drevje. Poteka tudi že razpis za ureditev območja do Šentjakobskega mostu, ki bo dobilo povsem novo podobo. Izbrani izvajalec bo moral spremiti naklon rečne brežine, na novo tlakovati poti, postaviti klopi, urediti živo mejo in travo. Na zavodu bodo ponudbe izvajalcev odpirali jutri.