Moj cilj je predvsem priti med prvo deseterico," je prva dama slovenske reprezentance Tanja Žakelj optimistična pred današnjim začetkom 22. svetovnega prvenstva v gorskem kolesarstvu.

To je njeno že sedmo svetovno prvenstvu, v soboto bo imela štartno številko sedem. Tanja iz Ledin, zlata dobitnica številnih lovorik, zadnjo je prinesla pred mesecem dni z evropskega prvenstva na Slovaškem, je v švicarskem turističnem središču Champery del 18-članske slovenske reprezentance. Tanja skupaj z Blažo Klemenčič in Nino Homovec tvori malo svetovno supersilo, saj so kot ekipa med najmočnejšimi, kar kaže svetovna lestvica držav. Tako kot Tanja imata na najpomembnejši oziroma najprestižnejši dirki sezone obe podobne in prav nič skrite želje - uvrstitev med prvo deseterico.

Tik pred tem našim klicem v Švico so zaradi padca z diagnozo poškodbe roke oziroma ključnice v bolnišnico odpeljali spustašico Zarjo Černilogar. Hči predsednice Kolesarske zveze Slovenije je avgusta z 12. mestom na tekmi svetovnega pokala v spustu dosegla mejnik tudi v spustu in bi se glede ciljev pridružila visokoletečim ambicijam dam olimpijskega krosa. Prvenstvo se bo začelo danes z dirko mladink v krosu, kjer bo nastopila Tina Perše.