Nekdanja Kragujevčanka, v zadnjih letih pa Ljubljančanka, je kljub 21. izidu (13,87 m) v Daeguju pokazala, da je prišla na tekmo leta dobro pripravljena. V prvem skoku, ko je prestopila za tri centimetre, je poskočila do 14 metrov in pol, drugega, edinega veljavnega, je povsem zgrešila. V tretjem, ki ga je izvedla na vse ali nič, so bili športni copati spet za tri centimetre predolgi, zato je bil skok okrog kvalifikacijske norme (14,45) neveljaven. Za uvrstitev v finale je zadostovala daljava 14,15 m, ki jo je bila Marija Šestak po videnem sposobna krepko doseči.

"Streljajte. Jokala ne bom, sem prestara za kaj takšnega," je v mešani coni, ko je stopila pred novinarje, povedala Marija Šestak. Nismo je zasipali z neprijetnimi vprašanji, saj se je ves čas zavedala izjemne zgrešene priložnosti. Poleg tega je bil spomin na kolajno Primoža Kozmusa preveč vroč, da bi nosilki dveh kolajn z velikih tekmovanj, ki je prišla na veliko tekmo z jasno vizijo, očitali južnokorejski neuspeh.

"Težko je bilo zadeti zalet. Veter se je ves čas menjal. Na ogrevanju je pihal v prsi, med tekmo v hrbet in tu je bil največji kamen spotike. Zavedala sem se, da nisem tako dobra, da se lahko uvrstim v finale s povprečnim skokom. Morala sem iti na polno. A se mi žal ni obneslo," je nadaljevala slovenska rekorderka. "Morda bi mi bilo lažje, če bi rekla, da sem skakala slabo. A nisem. Uspela sta mi dva dobra skoka, medtem ko sem v drugem naredila napako, ko sem taktizirala z zaletom. Končni rezultat žal ni prikaz realnega stanja."

"Ko začneš sezono s 13,50, se boriš z normo za nastop. Športnik si kljub temu da pride dobro pripravljen, ne upa tvegati. To je bil pri meni največji problem. Sem pa pozitivno presenečena, kako dobra skoka sem izvedla z minimalnim prestopom. Gotovo bo to dobro izhodišče za olimpijsko sezono," je odgovarjala atletinja Massa, ki bo v tej sezoni nastopila še na dveh tekmah z željo, da izboljša svoj najboljši rezultat sezone (14,30).

"Naprej bom delala po istem receptu, kot sem po vrnitvi po poškodbi. Pokazalo se je, da sem dobro napredovala, saj sem med sezono rezultat izboljšala skoraj za meter, čeprav rezultatsko nisem dosegla tistega, kar bi lahko. Če se ozrem naprej, bom v zimski sezoni tekmovala na kakšni dvoranski tekmi, a na svetovnem prvenstvu gotovo ne. Če bo zdravje dobro, bom imela visoke cilje na evropskem prvenstvu, glavna motivacija pa bodo olimpijske igre," je razložila študentka novinarstva in pojasnila, da je mož in trener Matija gotovo razočaran, a tega ne po pokazal.