Med dobitnike točk so se prebili še Mitja Mežnar z 12., Matjaž Pungertar s 16. ter Tomaž Naglič s 23. mestom. Na tekmi sicer niso nastopili avstrijski skakalci.

"Seveda je občutek ob prvi zmagi odličen. Danes sta mi oba skoka res dobro uspela. Mislim, da sem bil najboljši tako v prvi kot drugi seriji. Sicer nisem ravno spremljal, kaj se je dogajalo pred mojim nastopom, povsem sem bil osredotočen le na svoj skok," je dejal Tepeš po zmagi in dodal: "Res sem vesel zmage. Tudi prizorišče v Almatyju mi je všeč; skakalnica je zelo lepa in tudi drugo leto se zagotovo spet vrnem."

"Zelo sem zadovoljen z obema svojima skokoma in seveda tudi z rezultatom. Almaty je zelo lepo mesto in tudi skakalnica mi je všeč," pa je dejal današnji drugi slovenski junak Šinkovec.

V skupni razvrstitvi je po deveti tekmi (od enajstih) v vodstvu Avstrijec Thomas Morgenstern, ki ni nastopil ne na Japonskem ne v Kazahstanu. Morgi je zbral 580 točk. Drugi je Norvežan Tom Hilde, ki je po današnjem desetem mestu skupno zbral 429 točk, tretji pa je Poljak Kamil Stoch, ki je tako kot Morgenstern izpustil tako japonsko turnejo kot tekmo v Kazahstanu (389 točk).

Med Slovenci je najboljši Robert Kranjec - tudi on je omenjene tri tekme izpustil - z 206 točkami na devetem mestu, Jurij Tepeš je po današnji zmagi skočil na deseto mesto (202), Jure Šinkovec je 14., Dejan Judež 22., Peter Prevc 27., Mitja Mežnar 39., Matjaž Pungertar 58. in Tomaž Naglič 62.

Poletna velika nagrada Mednarodne smučarske zveze (Fis) se bo nadaljevala šele v začetku oktobra s tekmo v Hinzenbachu, končala pa 3. oktobra v Klingenthalu.