Samo dvanajst takšnih jajčastih komor je na svetu, ki naj bi oznanjale prihodnost v športu in med prvimi, ki so spoznali njene odlike, je bil vrhunski ameriški motokrosist Ivan Tedesco (sicer rojen v ZDA, vendar korenine njegovih prednikov kažejo nekje v slovensko Primorje od Kopra do Nabrežine). Jajce je nekakšna komora, v kateri se mišice premikajo s pomočjo pritiska v določenih intervalih, obenem pa se kri obilno polni s svežim kisikom. Gre za odlično regeneracijo po hudih naporih, kar je bil večni problem Novaka Djokovića, ki boleha za lažjo obliko astme. V svoje jajce je Djokovića prvič povabil nekdanji ameriški teniški igralec Gordon Uehling (najvišje na 925. mestu na ATP lestvici), ki se v svojem teniškem centru Tenafly v New Yorku obsedeno ukvarja s prihodnostjo športa in izboljševanjem rezultatov. Ob Djokoviću trikrat na teden v jajce zahaja tudi nedavna teniška senzacija, devetnajstletna Američanka Christina McHale (66. z lestvice WTA), ki je na turnirju v Cincinnatiju premagala prvo igralko sveta Caroline Wozniacki. V regeneracijsko jajce izjemno radi sedajo tudi pevci in glasbeniki po dolgih in napornih koncertnih nastopih, v njem pa so našli dodatno moč tudi ameriški ultra kolesarji, ki so konkurenca našemu asu Marku Balohu, nasledniku pokojnega Jureta Robiča.

Ali gre za nedovoljeni doping, je takoj postalo ključno vprašanje. Leta 2006 je agencija za boj proti dopingu regeneracijo v kisikovih komorah (v Ljubljani je imel najboljšo cestni baron Ivan Zidar kar v prostorih uprave SCT) označila za nasilje nad športnih duhom, toda na listo prepovedanih metod v športu je ni uvrstila z izgovorom, da še niso dobili ustreznih znanstvenih ugotovitev.

Generalni direktor ameriške teniške zveze USTA, nekdanji teniški igralec Patrick McEnroe ne verjame, da bi "jajce" dejansko pomagalo Novaku Djokoviću, dopušča le možnost, da se izboljša samozavest. Srb je v zadnjem letu res vrhunsko popravil svoj servis, spremenil je prehrano in k sebi povabil najboljše športne strokovnjake za vrhunsko psihično in telesno pripravo.